Connect with us
Actul normativ vine în completarea Legii-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Social

Klaus Iohannis le cere românilor să nu vină acasă de Paște

Președintele Klaus Iohannis a făcut un apel către toți românii din diaspora. Acesta i-a rugat pe toți cei plecați peste hotare să nu vină acasă de Paște, menționând că urmează două săptămâni extrem de dificile pentru România.

Klaus Iohannis le cere românilor să nu vină acasă de Paște

„Urmează săptămâni mult mai grele, care vor fi critice pentru sistemul medical din România. Vor veni momente cu o mare încărcătură emoţională, care ne vor testa solidaritatea şi unitatea. Avem deja de deplâns 116 morți. 116 semeni de-ai noștri și-au pierdut viața răpuși de acest virus. Câte victime va mai face epidemia? Nu ştim. Dar depinde de noi să fie cât mai puţine. Dacă nu respectăm măsurile luate de autorităţi, cazurile se vor înmulţi. Dacă nu respectăm cu strictețe măsurile impuse de autorități, pierderile de vieți omenești vor fi din ce în ce mai multe.

Trebuie să câștigăm această bătălie, o luptă pe viață și pe moarte, și de aceea măsurile de distanțare socială trebuie să rămână în vigoare până când pericolul acestui virus va trece. Nimeni nu va fi cu adevărat în siguranță până când nu vom fi cu toții în siguranță.

Învierea Domnului găsește întreaga omenire într-un moment de criză profundă. Fac un apel către românii din Diaspora, un apel necesar, dar care mă umple de tristețe. Dragii mei, nu veniți anul acesta acasă de Sărbători. Revenirea în țară poate fi extrem de periculoasă atât pentru voi cât și pentru cei la care țineți atât de mult. Vom fi alături de cei dragi de la distanță.

Vom face astăzi aceste sacrificii dureroase, pentru a putea fi împreună mai târziu.

Această perioadă dificilă va trece și ne vom reuni în bisericile noastre cu și mai multă credință. Acum nu există altă cale.

Sacrificiile pe care le facem fiecare dintre noi ajută enorm la limitarea răspândirii infecției. Cu toții ne-am dori să existe soluții mai ușoare. În acest moment, doar păstrarea distanței față de ceilalți stopează răspândirea infecției.

Este imperativ să staţi acasă şi să limitaţi deplasările doar la cele strict necesare. Păstraţi distanţa de cel puţin 2 metri, nu vă îmbrăţişaţi cu prietenii, nu daţi mâna, spălaţi-vă pe mâini când reveniţi acasă.  Autorităţile dotează spitalele cu tot ce este necesar, dar nu în spitale vom stopa epidemia, răspândirea virusului are loc în comunitate.”, a spus președintele Iohannis.

 

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top