Connect with us
Model: Cum se completează corect declarația pe proprie răspundere pentru ieșire din casă poliție

Social

Model: Cum se completează corect declarația pe proprie răspundere pentru ieșire din casă poliție

Declarația pe proprie răspundere pentru ieșirea din casă ce se prezintă poliției dă multe bătăi de cap românilor. Am decis să vă ajutăm cu un model completat de noi pentru vă arata cum se completează corect declarația ce trebuie aratată politistului.

Model completare declarație pe proprie răspundere pentru poliție

Nu uitați că pentru ieșirea din case este nevoie să completați declarația pe proprie răspundere în modelul nou pe care v-o cere poliția. Unii cetățeni au completat-o greșit și au fost amendați. Vă reamintim că amenda pentru nerespectarea ordonanței militare nr 3 din 24 martie 2020, ajung până la 20.000 de lei. Așadar aveți grijă cum o completați și să aveți motive întemeiate.

Unii au luat în râs declarația și au completat pe hârtie că au ieșit să plimbe animalul de companie, acesta fiind un pește într-o pungă cu apă. Sau alții au scris pe declarație că a mers la magazin pentru a se aproviziona cu tigări.

Reamintim, plimbarea animalelor de companie în jurul domiciliului sau adresei unde locuiți, poate fi făcută în timpul maxim de 30 de minute și desigur animalul să fie de exemplu un câine, adică care necesită plimbare.

Un român a fost prins cu calul pe stradă și a motivat că-și plimba animalul de companie, iar acesta a fost amendat. Dacă ești angajat ai nevoie de legitimația de lucuru sau adeverința de la angajator nu de declarația pe proprie răspundere.

Completează declarația pe proprie răspundere după următorul model pentru poliție

Am decis să vă lasăm un model mai jos de completare a declarației pentru a vă ușura munca. Important de menționat este că dacă nu aveți o imprimanta sau unde imprima declarația, o puteți face de mână, dar să conțină toate câmpurile obligatorii de pe declarație. Mai jos vedeți declarația pentru poliție în format foto, iar sub poza în format editabil. Puteți descarca declarația de aici.

Acesta este un exemplu de cum să completezi corecte declarația pe proprie răspundere pentru poliție

Acesta este un exemplu de cum să completezi corecte declarația pe proprie răspundere pentru poliție

DECLARAȚIE PE PROPRIE RĂSPUNDERE

Nume, prenume: POPESCU ADRIAN

Data nașterii: 25     05 1990  

Adresa locuinței: LIVIU REBREANU 46-58, BLOC 9, SCARA 2, ETAJ 4, AP 40

SETOR 3 BUCUREȘTI

Se va completa adresa locuinței în care persoana locuiește în fapt, indiferent dacă este identică sau nu cu cea menționată în actul de identitate.

Locul/locurile deplasării din declarația pe proprie răspundere:

VIZITĂ BUNICI

Se vor menționa locurile în care persoana se deplasează, în ordinea în care aceasta intenționează să-și desfășoare traseul.

Motivul deplasării: (NOI AM BIFAT IN EXEMPLU PUNCTUL 4 PENTRU CĂ AM DECLARAT CĂ MERGEM LA BUNICI). Atenție insă poția verifică declarațiile la evideța populației și poate afla dacă aveți bunici sau nu. Voi bifați si descrieți corect modul pentru care ieșiti din casa  pentru a avea documentul când vă oprește poliția.

1.interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi    

2.asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice

3.asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță    

4.motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea unui minor/copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie    

5.activitate fizică individuală (cu excluderea oricăror activități sportive de echipă/ colective) sau pentru nevoile animalelor de companie/domestice, în apropierea locuinței 6.realizarea de activități agricol

–––––––––––––––––––––

7.donarea de sânge, la centrele de transfuzie sanguină    

8.scopuri umanitare sau de voluntariat;    

9.comercializarea de produse agroalimentare (în cazul producătorilor agricoli)    

10. asigurarea de bunuri necesare desfășurării activității profesionale.

Se va bifa doar motivul/motivele deplasării dintre cele prevăzute în listă, nefiind permise deplasări realizate invocând alte motive decât cele prevăzute în Ordonanța Militară nr. 3/2020.

27 MARTIE 2020                                        POPESCU, SEMNATURA OLOGRAFĂ (cu pixul)

Data declarației ……………………………. Semnătura …………………………………

Persoanele care au împlinit vârsta de 65 de ani completează doar pentru motivele prevăzute în câmpurile 1-6, deplasarea fiind permisă zilnic doar în intervalul orar 11.00 – 13.00.

Acesta este un model de declarație pe proprie răspundere completat corect pe care vă recomandăm să-l urmați, iar motivele să fie bine intemeiate. De exemplu dacă va duceți la cumpărături, trebuie să mergeți la cel mai apropiat magazin, daca sunt in interes personal, nu la unul la 4km de exemplu.

Cei care se deplasează în această perioadă de acasă în interes de serviciu trebuie să ceară adeverință de la angajator.

Continue Reading
You may also like...

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

6 Comments

6 Comments

  1. Iulia Voicu

    2020-04-11T18:30:52+03:00 at 18:30

    S-a confruntat cineva cu patrula care solicita ora ( de plecare sau, cu aproximatie, de intoarcere) ?
    Am vazut ca multi au luat amenda ca nu aveau ora trecuta pe declaratie.
    Declaratia in format nou, nu are specificat niciun interval de timp, cu exceptia celor de 65+.
    Va multumesc !

  2. Licau Iuliana

    2020-04-10T11:13:11+03:00 at 11:13

    Buna ziua, eu de exemplu vreau sa merg, sa cumpăr jumătate de porc de la o cumnata care nu are cum sa-mi dea un bon fiscal.Cum completez declaratia

  3. Dan Roșca

    2020-04-07T15:27:58+03:00 at 15:27

    La o distanță de circa 500 de metri față de casă am grădină pot completa punctul 6 ( realizarea de activități agricole) ?

  4. Stoica Constanta

    2020-04-03T04:20:30+03:00 at 4:20

    Ce bifez daca ma deplasez intre doua domicilii personale ? Punctul 2 …asigurarea de bunuri !

  5. raul

    2020-03-28T19:00:14+02:00 at 19:00

    Ce ar trebui sa bifez in declaratia pe proprie raspundere daca trebuie sa merg la banca pentru alimentare cont personal (operatie care nu de poate face online, ci numai cash la casierie sau la un automat de plati din incinta bancii ?

  6. Elena

    2020-03-27T17:30:39+02:00 at 17:30

    ARESTATI la Domiciliu ,asa ma consider ,ma mai si amendați faca nu scriu corect,ce frumoooossss ,felicitari ce am ajuns , dar la noi ca stam sigilati in ap.si nu avem unde ne duce si ne inbolnavim psihic asta nu va intereseaza ,ce bine ,felicitari.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top