Connect with us
Adeverință angajator model de prezentat la poliție și declarația pe proprie răspundere

Știri

Adeverință angajator model de prezentat la poliție și declarația pe proprie răspundere

Adeverință angajator model oficial pentru poliție. Ieșirea din casă se poate face în acest moment doar printr-o declarație pe proprie răspundere în formatul nou prezentat de MAI. Angajații care nu pot lucra de acasă sau nu au intrat în șomaj tehnic au nevoie de o adeverință de la angajator în format tipizat oficial.

Adeverință angajator de prezentat poliției

Toți angajații care se deplasează la serviciu și de la serviciu spre casă trebuie să aibă asupra lor, legitimația de serviciu, dacă există, dar și adeverința completată de angajator în formatul oficial ce trebuie prezentat poliției. Acest document este obligatoriu și trebuie să-l primiți de la angajator. Dacă angajatorul nu va oferit adeverința pentru poliție, descărcați de mai jos modelul oficial de la Ministerul de Interne și cereți completarea acesteia.

Deplasarea la serviciu necesită această adeverință, nu delarația pe proprie răspundere penrtu ieșirea din casă. Poliția vă poate opri, iar documentul este obligatoriu.

Model adeverință angajator pentru poliție

Acesta este modelul oficial al adeverinței ce trebuie completată de compania la care lucrați pentru a o prezenta poliției la control.

Adeverinta declaratie angajator iesire din casa

Adeverinta declaratie angajator iesire din casa

Atenție adeverinta trebuie completată exclusiv de firma / compania unde lucrați și trebuie semnată de reprezentantul legal al acesteia. În adeverință trebuie completată declarația de traseu, similară celei de la angajare în care să declarați de unde vă deplasați spre locul de muncă, strazi, mijloace de transport, mai exact traseul și invers de la locul de muncă spre casă.

Atenție nu este necesar să aveți adresa unde locuiți în buletin sau flotant, trebuie să declarați adresa unde locuiți. Modelul de declarație / adeverință de la locul de muncă pentru poliție poate fi descărcat de aici. ATENȚIE, dacă nu locuiești la adresa din buletin urmează pașii de aici: Cum completezi declarația pe proprie răspunde dacă locuiești la altă adresă decât cea din buletin

Declarația de traseu pentru poliție

La angajare compania ar fi trebuit să vă dea să completați o declarație de traseu. Aceasta vă folosește pentru a vă acoperi conform prevederilor legale având în vedere că angajatorul răspunde 60 de minute de voi înainte de începerea programului de lucru și 60 de minute după terminarea programului de lucru.

Abaterea de la traseul din declarația de traseu îl face pe angajator nevinovat de un eventual accident de muncă. Dacă pățiți ceva spre locul de muncă  sau spre casă de la locul de muncă este considerat accident de muncă.

Atenție: Traseul se completeaza de la adresa unde locuiți, chiar dacă nu aveți reședinta sau adresa în buletin acolo.

Model decalrație de traseu.

Mai jos este un model pe care il puteți lua cu copy /paste și sa-l completați pentru angajator. De asemenea gasiți un link să descărcați declarația în format editabil.

DECLARATIE pe proprie raspundere privind traseul de deplasare la/de la seviciu

Subsemnatul___________________________, posesor al C.I. Seria____, Nr._________,

CNP:______________________________, declar pe propria raspundere ca am domiciliul in

Localitatea___________________, Strada________________________, Nr___,Bl__,Sc__,Ap__.

Traseul de deplasare la/de la serviciu:

Mijloace de transport utilizate (enumerati toate mijloacele utilizate specificand categoria: tramvai, autobuz, maxi-taxi, cu auto firma, cu auto personal, cu bicicleta, cu rolele, pietonal,etc.):

_____________________________________________________________________

Perioada de timp alocata deplasarii de acasa la locul de munca / de la locul de munca spre casa (in ore/minute):

_______________________

Enumerati traseul de deplasare de acasa la locul de munca / de la locul de munca spre casa (adresa domiciliu – reper 1 -reper 2 – ….. – adresa loc de munca):

__________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________

Prin prezenta, ma oblig sa aduc la cunostinta angajatorului orice modificare aparuta in declaratia pe proprie raspundere privind traseul de deplasare la/de la seviciu (schimbarea domiciliului, schimbarea mijlocului de transport, schimbarea traseului de deplasare la/de la seviciu sau durata deplasarii).

Semnatura lucratorului,

Data,

________________________

________________”

Dacă doriți să completați declarația pe proprie răspundere privind traseul spre serviciu puteți descărca un model editabil de aici. Este important de menționat că unii angajatori au modele proprii interne și trebuie anunțat departamentul de resurse umane atunci când vă mutați. Insistăm, nu este obligatoriu să aveți adresa unde locuiți în buletin. Declarația de traseu poate fi descarcată de aici.

Vă reamintim că declarația pe proprie răspundere pentru ieșirea din casă sau adeverința de la angajator pentru poliție sunt obligatorii, conform ordonaței militare nr. 3 din 24 martie 2020.

NOTĂ: În cazul în care vă schimbați domiciliul, trebuie să recompletați adeverința pentru poliție, declarația pe proprie răspundere și declarația de traseu.

Emanuel Laurențiu - redactor. Colegul nostru redactează știri în domeniile știri interne, știri externe.

2 Comments

2 Comments

  1. gabi

    2020-04-06T16:41:45+03:00 at 16:41

    Buna ziua…
    O intrebare..daca pe timpul executari serviciului trebuie, prin sarcinile de serviciu din fisa postului, sa te duci la diferite institutii, clienti, etc…ce trebuie sa completezi?…
    -in declaratia de la angajator completezi traseul domiciliu-adresa locului de munca-domiciliu….
    -in declaratia pe proprie raspundere (cf. OM 3/2020, art 1, lit.a) este doar pentru cei ce intra in situatia prevazuta in art 4. alin 1, lit. b )

    • Adrian Vrauko

      2020-04-06T18:13:59+03:00 at 18:13

      Angajatorul poate lasa un comentariu in adeverinta de angajator de forma

      „Strada X (unde X este sediul) in fuctie de traseu, valabil in intervalul orar x-y”

      Noi asa am facut pentru reporterii nostri si nu am avut probleme de verificare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top