Noul model de declarație pe proprie răspundere pentru ieșirea din casă

26.03.2020
Noul model de declarație pe proprie răspundere pentru ieșirea din casă

Noua declarație pe proprie răspunde pentru ieșirea din casă. MAI a publicat un nou model de declarație pe proprie răspundere față de primul model folosit pentru ieșirea din casă. Astfel pe site-ul instituției, dar și pe Știri oficiale.ro au fost publicate două declarații. O declarație pe proprie răspundere pentru cetățenii care vor să iasă din casă, o declarație care trebuie completată de angajator. Mai jos găsiți ambele modele și explicații pentru modul cum se completează.

Nou. Modelul de declarație de proprie răspundere pentru ieșirea din casă

UPDATE: Model declarație COVID-19, declarație ieșire din casă pe proprie răspundere poliție

Modelul vechi de declarație pe proprie răspundere pentru ieșirea din casă este deocamndată acceptat, dar este recomandat să îl completați pe cel nou.  Dacă nu puteți tipari declarația o puteți scrie de mână, dar să respecte toate campurile din declarație. Iată cum arată declarația pe propria răspundere pentru a putea ieși din casă, varianta a doua de la MA.

Model declarație pe proprie răspundere pentru ieșirea din casă, Modelul nou
Model declarație pe proprie răspundere pentru ieșirea din casă, Modelul nou

Dacă dorești să descarci declarația o poți descarca de aici în format editabil. ATENȚIE, dacă nu locuiești la adresa din buletin urmează pașii de aici: Cum completezi declarația pe proprie răspunde dacă locuiești la altă adresă decât cea din buletin

Declarație angajator / adeverință de la serviciu pentru ieșirea din casă

Și modelul de adeverință pentru angajatori a fost unul tipizat, dacă până acum toți puteau adapta o adeverință, acum MAI a impus un model angajatorilor și le cere tuturor companiilor să ofere aceste adeverințe pentru angajații care nu pot sta în casă.

Iată cum arată modeul de adeverință de la angajator pentru angajat.

Adeverinta declaratie angajator iesire din casa
Adeverinta declaratie angajator iesire din casa

Adeverința poate fi descarcată de aici în format editabil.

Ordonanța militară nr. 3 interzice ieșirea din casă

Ordonanța militară nr. 3, emisă pe 24 martie 2020, interzice ieșirea din casă în intervalul orar 6 – 23. Puteți părăși casa în următoarele cazuri:

 • Plimbarea animalelor de companie, doar în jurul locuinței și nu mai mult de 30 de minute
 • Aprovizionarea cu medicamente de la farmacie
 • Mersul de urgență la medic, doar dacă este necesar și nu suportă amânare. Vă reaminim că toate cabintele stomatologice sunt închise, internările nu se mai fac decât în cazuri grave
 • Aprovizionarea cu mâncare de la magazine din jurul casei
 • Vizitarea persoanelor vârstnice care nu-și pot face cumpărăturile

Pentru toate aceste ieșiri din casă este nevoie de completarea declarației de proprie răsdpundere în noul format. Vă reaminim declarația pe proprie răspundere poate fi descărcată de aici și adeverința de la angajator aici.

Comentarii
 • Constantin spune:

  Pentru a pleca din București in alt judet, ca sa-mi vad copii care locuiesc cu fosta sotie, bifez punctul 4?

 • Zaharie-Stefan Ioan spune:

  Buna ziua!Am sub 65 de ani.Pot folosi in continuare vechiul model de Declaratie care nu are Nota de subsol?

 • Carmen spune:

  Daca ma deplasez cu copilul la domic.bonei si apoi merg la serviciu,iar la termin.turei ma intorc cu copilul acasa,ce trec?

 • Stoica spune:

  Pentru PFA care iese uneori din interes profesional este suficientă prima declaratie?

 • Melania spune:

  Cum trebuie scrisa o declaratie scrisa de mana de catre o persoana peste 65 ani, care nu are
  posibilitate de a o tipari si nici aplicatie pe telefon? Trebuie sa mearga de ex. la banca si in alta zi la cumparaturi .

 • Zaharie-Stefan Ioan spune:

  Buna ziua!Cum completez Declaratia pentru a ma deplasa dintr-o localitate din Teleorman la Bucuresti(domiciliu) si retur pentru a primi Pensia de la Postas?Multumesc!

 • Zaharie-Stefan Ioan spune:

  Buna ziua!Cum completez Declaratia pentru a ma deplasa dintr-o localitate din Teleorman in Bucuresti(la domiciliu)pentru a primi Pensia de la Postas?Multumesc!

 • vlad ginarino spune:

  buna ziua
  Pentru predare probe UROLOGICE, la laboratoare medicale ma incadrez la Art.1 – (1) Circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în exteriorul locuinței/gospodăriei, este permisă și în afara intervalului orar 11.00-13.00 dacă aceasta se face pentru rezolvarea problemelor de natură medicală, precum tratamentele oncologice planificate, dializă etc. folosind mijloacele proprii de deplasare sau ale familiei/susținătorilor sau, după caz, mijloacele de transport sanitar special destinat. Conform ORDONANȚA MILITARĂ nr. 4 din 29.03.2020 (este vorba de intervalul orar).
  Multumesc

 • Iulia spune:

  Cum as putea sa procedez ,sa merg in alt judet sa imi iau bunica de 79 de ani si sa o aduc la mine? Nu are pe nimeni prin apropiere, mentionez ca nu stie sa scriie sau sa citeasca pentru a face declaratie ,sa vina la mine…cum as putea proceda cu declaratia?nu as vrea sa iau amenda ca am parasit domiciuliul.va multumesc!

 • Cioplan florin spune:

  Declaratia pe proprie raspundere este valabila numai in data scrisa pe ea, sau poti iesi mai multe zile ,daca ai aceleasi locuri de deplasare si nevoi completate pe respectiva declaratie ?

 • Vasile eugen spune:

  Dacă îți expiră itp,sau dacă ai mașină în service și trebuie să mergi după ea unde bifezi pe declarație ???Nu ai rubrică pentru alte urgențe pe declarația nouă .

 • buricescu irina spune:

  cand ma intorc din program si depasesc ora 13 ce fac, cum explic, deoarece toti pensionari stau la rand plus alti cumparatori, buna ziua

 • zamfir teodorina spune:

  De ce nu s-a hotarat 8-10 intervalul de timp permisibil iesirii din casa persoanelor de peste 65 ani?
  Expunerea la contaminare era mai redusa,iar odata cu incalzirea timpului si expunerea la soare si culdura va fi mai putin suportabila pentru cei cu probleme de sanatate, s-au tocmai acesta era intersul inca o portie de stres.

 • ALEXANDRU BREAZU spune:

  BUNA ZIUA,
  AM 66 DE ANI,SI LOCUIESC IN BUCURESTI,si vreau sa merg in com. PUTINEIU ,JUD. GIURGIU,UNDE AM
  CASA RAMASA DE LA PARINTII MEI,UNDE TREBUIE SA FAC UNUMITE LUCRARII PRIN CURTE:SA TAI VITA, SA SAP PAMINTUL,SA PUN CEAPA ETC.,si nu stiu cum sa procedez, ca aceasta ordonanta (ordonante),nu sunt explicite clar ,ptr. a stii omul ce trebuie sa faca,,

  • Adrian Vrauko spune:

   Trebuie să completați declarația, însă în acest moment ieșitul pe stradă vă este permis doar in intervalul 11-13. Completati declaratia pe proprie rasăundere si spuneti ca mergeti să aveti grijă de parinti sau de casa, in cazul in care aceștia nu mai exista.

 • Emil spune:

  Sunt persoană fizică autorizată (PFA). Mă deplasez zilnic la locul de muncă cu contract de muncă, trebuie sa schimb declarația in fiecare zi, sau este valabil data când am completat declarația.

  • Adrian Vrauko spune:

   Nu, declarația pe proprie răspundere sau adeverința de aganajtor având în vedere că aveți PFA, trebuie completată o singură data. Aveti o rubrica mai jos, unde puteti trece intervalul în care este valabilă.

 • florescul spune:

  declaratia scrisa falsa „cauzeaza”dosar penal. declaratia verbala e imposibil de probat

 • Vlad Eugen spune:

  pai declar verbal motivul pentru care am iesit din casa si cu asta basta, ce e cu automatismele astea sa declar scris, parafat si omologat?
  se cere si autobiografie?
  si nu suntem pe propria raspundere mereu si pretutindeni? trebuie scris asta??

  intr-o lume normala ai arata actul de identitate si ai spune motivul si atat
  ca asa este normal, organul verificator intreaba, verifica si tu te prezinti si confirmi
  maine-poimaine or sa ceara sa ai si card BRD la tine, altfel bulau

  nici in perioada ceausista daca te opreau dupa ora 10 nu iti cerea bilet scris de Ion Creanga

 • bran liliana spune:

  declaratie

 • mariana spune:

  Imi este necesar aceste declaratii sa ma pot deplasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *