Connect with us
Traian Băsescu susține că starea de alertă nu este constituțională. Militează pentru reintroducerea carantinei

Politic

Traian Băsescu susține că starea de alertă nu este constituțională. Militează pentru reintroducerea carantinei

Pandemia de coronavirus continuă să facă victime în rândul oamenilor. De la 15 mai, a fost instaurată starea de alertă în locul stării de urgență. În urma etapelor de relaxare, oamenii au avut parte de mai multă libertate, s-au întors la locurile de muncă și au acces la mall-uri. Drept urmare, în ultima perioadă s-a remarcat o creștere semnificativă a numărului de persoane infectate, ceea ce este îngrijorător. Președintele Traian Băsescu aduce acuzații grave Guvernului, care nu ar fi gestionat corect situația și crede că starea de alertă nu este constituțională.

Traian Băsescu susține că starea de alertă nu este constituțională. Militează pentru reintroducerea carantinei

Traian Băsescu este de părere că oamenii care nu respectă regulile impuse de autorități nu sunt singurii care au provocat creșterea numărului de cazuri de coronavirus din ultima perioadă. Vina stă și la Guvernul condus de Ludovic Orban, care a renunţat, din populism, la starea de urgenţă şi a preferat trecerea la starea de alertă, deși riscurile erau unele ridicate.

De altfel, este de părere că starea de alertă este neconstituțională și acuză că urmările acestei decizii de a relaxa restricțiile se răsfrâng asupra oamenilor care contractează virusul și asupra celor care pierd lupta cu acesta, nu asupra autorităților care ar fi greșit când au spus că lucrurile sunt sigure și sub control.

“Eu am spus că nu trebuie ieșit din starea de urgență. Unii spun că suntem în valul doi! Nu, nu suntem în valul doi, suntem în valul unu, pe care nu l-am tratat cum trebuie, din cauza populismului. Această stare de alertă nu are niciun temei constituțional. Nu poți să diminuezi drepturi fundamentale prin hotărâre de Guvern. Prețul nu îl plătesc guvernanții, ci populația, prin îmbolnăvire și decese.”, spune Traian Băsescu.

Fostul președinte crede că autoritățile nu au curajul de a impune din nou starea de urgență, până în momentul în care situația va deveni una critică, greu de controlat, cu peste 500 de îmbolnăviri pe zi. Abia atunci vor recurge la această mișcare, când lucrurile vor fi deja complicate în secțiile de terapie intensivă. De asemenea, el susține că este necesară reinstaurarea măsurii de carantină pentru persoanele care se întorc din țări cu un număr mare de infectări.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

4 Comments

4 Comments

  1. m

    2020-07-29T11:59:47+03:00 at 11:59

    Cine il tot invita pe betivul asta securist turnator?

  2. mih

    2020-07-29T11:55:07+03:00 at 11:55

    prea lung. spune pe scurt.

  3. mih

    2020-07-29T11:51:42+03:00 at 11:51

    Isi da si betivul cu parerea. Si lesinatii de la TV il iau in serios.

  4. Amy_Neagoe

    2020-06-24T19:30:07+03:00 at 19:30

    Dragi colaboratori, permiteți-mi să încep, mărturisind că am transmis un e-mail aseară: atît dlui Tătaru, cît și Direcției Naționale Anticorupție(București). Acestea, în contextul în care eu sunt dovedită medical(științific), juridic și academic(DECI LEGAL), CONTINUU CORECTĂ(și d.a., sunt născută în aceeași zi și lună cu dl.Președinte Iohanni): eu însă, in anul 1979. Și deasemeni, sunt BUCUREȘTEANCĂ, PRIORITAR PRIN ÎNSĂȘI NAȘTEREA MEA !!
    În aceste condiții, îmi amintesc deosebit de bine(incredibil de bine, raportat la statisticile de sănătate în sensul normalității și cel mai puțin a mediocrității): toate diversele teorii ale conspirației, pe care le-am apucat(în ultimele 2 decenii, deci in ultimii 20 ani) !! Dar cu toate acestea, cel mai frecvent(incredibil de-), trăiesc crescînda infracționalitate scabroasă, din Rominia: aceea de a nu fi aplicate corect, continuu-fără de pauză-regulamentele și legislațiile comune și obligatorii FĂRĂ EXCEPȚIE, ORIUNDE ȘI ORICUI !!!!!! A.î., în loc de anarhie, să existe civilizație: pentru promovarea normalității democratice. Exprimată legal, oficial(din 1996, respectiv 2002-2003),continuu, prin următoarele obligații, comune, pentru toate și toți: dovada sănătății clinice, fiziologice, mentale; cazier curat; studii correct făcute si cu un nivel conform postului pentru care esti angajat(ă).Nemaivorbind d.a. si despre realitatea constituțională prin care oricine, oriunde, incepind de la 14(nicidecum 18 sau alta virsta)ani. e obligat sa dovedeasca aplicarea acestor cerințe, cel puțin anual !!1Și toate acestea, în contextul in care inclusiv dovada sănătății psihice, nu trebuie să fie cerută, vreodată: decit studențimii postuniversitare, respectiv profesiunilor și titulaturilor, de grad superior !!
    În contextul în care am exprimat aseară și deasemeni continuu, disprețul și disperarea mea, împotriva netrebniciilor de oameni care m-au pus mereu pe mine femeie dovedită în detaliu corectă(normală), între sau în mijlocul specimenelor cu anormalități; nu am nici cea mai mică ideea dacă trebuie să mulțumesc cuiva, pentru demiterea dlui Tătaru, de la conducerea sănătății Rominesti. Și mai ales că eu cunosc dintr-o indelungată experiență cu mafia instituțională(oficială și privată și de orice fel și oriunde, in Rominia): ca au fost numeroase cadre medicale angajate si primite in concurs sau alese să profeseze, INFRACTOR, MEREU SI ORIUNDE !!!!!Infractor: fie din cauza cazierelor(inclus acuzatii ori condamnari), fie din pricinea vreunei dizabilități, boli cronice, handicap, probleme psihice etc !!!!!!!!!Am dat exemplu anual spitalul de stomatologie din Calea Plevnei, in acest sens(dar si medici privați d.a., indiferent de sex sau virsta ori formația lor) !!!!!!
    Si, in loc sa se fi rezolvat ceva, cum trebuie: a fost din ce in ce, mai rău(inclusiv cu revenirea acestei conspirații sau pseudoconspirații, denumită COVID)!!!!!!! Cu toate acestea, măsurile luate in ambele stări de urgență și de alertă, nu sunt decit măsuri de bun simț, de educație civilizată !! (fie cu, ori fără vreun COVID) !!!!!!!!!!!!!!! Cu excepția măștii, care-ar fi trebuit si trebuie sa fie obligatorie, strict numai in opinia mea, oricui si oriunde aparținînd vreunei categorii a acestor anormalități umane, pe veci !!
    Iar in contextul in care eu nu am facut si nu fac vreodată politică(ci pur si simplu, sunt o cetățeană corectă și îngrijorată și nedreptățită, dintotdeauna): reclam veșnic realitatea îngrijorătoare a veridicității statisticilor internaționale, asupra Romîniei !!
    Inclusiv ca suntem de 2 decenii incoace, in ,lume, locul 1 la rata infracționalității și netrebniciilor, mondiale(in U.N.) !! Observabila d.a., inclusiv in procentajul imens al pușcăriabililor și pușcăriașelor de orice vărstă, sex, etnie, religie, gen etc.: avind vreo dizabilitate, ori handicap clinice(nevindecabile așadar, in veci) !!
    Si, revenind la demiterea dlui Tătaru(m-am răzgindit aseara, in urma unor informașii primite despre cine trebuie să mă feresc, azi): nu am mai plecat astazi sa imi cumpăr încă o cafea, dle ex-Ministru Tătaru(exact din acelasi loc in care am cumpărat-o, ieri). Si, sincer, regret enorm dacă drumul meu de ieri, de la ambasade-Ministerul de Externe-Perla(frizeria unde se tunde infractorul Năstase ca și netrebnica lui de familie)-Consulatul Marii Britanii-A.S.E. și întreaga mafie din Dorobanți și înspre Grigore Alexandrescu-R.A.T.B.-a dus la demiterea dumneavoastră, nemeritată !!!!!!!!!!!!!!
    Nu am nici cea mai mică vină, mai ales in contextul in care nici măcar nu mă mai uit la televizor sau știri, aproape deloc(99% dincazuri), de 2 decenii incoace(iar din 2012 incoace, DELOC) !!!!!!!!!
    Revenind insa la statistici(REALITATI), persoanele cu dizabilitate ori handicap, au fost dintotdeauna singurele si singurii abuzivi si rai si impotriva oamenilor normali !!!!!!!!!!!! Ca un exemplu, mi-ar fi placut sa fiti in locul meu de cetățeană corecta in detaliu, ca sa vedeti ce insemneaza sa fii nedreptățită, mereu !!!!!!!!!!!!!! Inclusiv prin realitatea zilnică a acestor scîrboșenii de oameni, indiferent de virsta, etnie, titulatura, religie etc.: care au refuzat sa poarte masca in spatii inchise, cel mai puțin !!!!!!!!!!!! Și care deasemeni, in loc sa pastreze VREODATA, DISTANȚA OBLIGATORIE SAU CEL PUȚIN CIVILIZATĂ FAȚĂ DE MINE OM NORMAL(MAI ALES, FEMEIE NORMALĂ): m-au obligat pe mine sa merg pe mijlocul autostrazii, de prea numeroase-ori, doar ca sa pastrez distanța-și politicoasă și legală-față de ele, ei/el-ea !!!!!!!!!!!!!!!!
    Mi-e silă de Rominii si Romincele prea majoritari numeric, in Rominia(includ si minoritatile etnice, in categoria ‘Romini’)> a caror incercari de educare-civilizare se incearca de mii si sutede ani(si de 100ani, in facultăți): si nimic nu s-a prins si nu se prinde vreodata, de ele si ei !!!!!!!!! De handicapati si handicapate(nevindecabili vreodata), răi, rele, continuu mitocani, infractori, cretini, răi, perverși, vagabonzi, nătărăi, impostori(indiferent de virsta, religie, sex, titlu, venit etc..) !!!!!!!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top