Connect with us
Povestea lui Stubby, câinele-soldat

Social

Povestea lui Stubby, câinele-soldat

Stubby este un cățel american, care a servit drept mascotă pentru un regiment de infanterie în timpul Primului Război Mondial. Stubby, câinele-soldat, a fost primul animăluț care a primit titlul de sergent în armata Statelor Unite și a participat alături de soldați la 17 bătălii, mai bine de un an. Stubby a fost recunoscut și pentru capacitățile sale deosebite, salvând chiar viețile mai multor soldați.

Povestea lui Stubby, câinele-soldat

Stubby a fost cândva un câine al străzii, care îi vizita deseori pe soldați în timpul antrenamentelor. Acesta a atras simpatia tuturor, după ce a învățat să salute cu lăbuța. Mai târziu, soldatul Robert Conroy l-a adoptat și i-a pus și un nume reprezentativ pentru statura și coada lui.

Curând, a venit vremea ca divizia de infanterie să plece în Franţa. Pentru că se atașase de el, stăpânul său a decis să-l ia cu el, deși nu îi era permis. Acesta l-a ascuns într-o cutie cu cărbuni și l-a scos la suprafață când au ajuns la destinație. Stubby l-a cucerit chiar și pe comandant, care a acceptat să-l păstreze.

Stubby le-a salvat viața soldaților și a capturat un intrus

În urma unui accident, Stubby a fost intoxicat cu gaze toxice. De atunci, cățelul a rămas sensibil la orice miros, ceea ce avea să-l ajute mai târziu în salvarea mai multor vieți.

Divizia lui a fost ţinta unui atac matinal cu gaz. Toți soldații dormeau, deși se aflau în mare primejdie. Stubby a simțit mirosul și a început să le dea soldaților semne pentru a-i trezi, lătrând și mușcându-i.

Un alt moment de glorie pentru câinele-soldat a fost capturarea unui intrus. Când l-a văzut, Stubby a început să latre furios și să-l fugărească pe acesta. Câinele a reușit să-l doboare pe dușman și nu a oprit atacul până când soldații americani au venit la fața locului.

Eroul a murit în brațele stăpânului

„Cariera” de sergent a lui Stubby i-a provocat și suferință. Acesta a fost grav rănit în cursul unui atac cu grenade, primind un număr mare de schije în piept şi în picior. Viața lui a fost salvată după grele încercări.

În 1926, cățelul a murit în brațele stăpânului său, după ce în timpul vieții s-a bucurat de o adevărată recunoaștere chiar și din partea președinților Wilson, Harding şi Coolidge.Trupul său a fost împăiat, conservat şi expus la Institutul Smithsonian, alături de cel al porumbelului Cher Ami .

 

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top