Connect with us
Se va prelungi STAREA DE URGENȚĂ după 15 mai? Raed Arafat: ”Urmează să vedem impactul Paștelui”

Social

Raed Arafat a vorbit despre cum va fi viața românilor după relaxarea restricțiilor

Raed Arafat a vorbit despre cum va fi viata românilor după ce se vor relaxa toate restricțiile impuse în momentul de față de autorități. Secretarul de stat a vorbit și despre vacanțele românilor în străinătate.

Raed Arafat a vorbit despre cum va fi viața românilor după relaxarea restricțiilor

Arafat a explicat că situația călătorii în anul acesta este una foarte delicată. El este de părere că mulți români vor ezita să plece în străinătate chiar dacă nuv or fi restricții impuse, pentru că  le va fi teamă de evoluția pandemiei de coronavirus.

“Este posibil să existe o relaxare a călătoriilor în scop turistic, dar tot limitat va fi dreptul de a ieși din țară. Eu cred că în primul rând oamenii nu vor călători. Va exista o temere în privința acestui virus. Nimic nu este clar deocamdată.

Raed Arafat a ținut să precizeze că o relaxare a restricțiilor nu înseamnă că ne vom întoarce prea curând la viața de dinainte. Românii vor trebui, cel mai probabil, să poarte o mască oriunde vor merge și să evite aglomerațiile. Măsurile impuse acum vor fi ridicate treptate și pentur o perioadă lungă de timp vor mai exista încă anumite restricții.

“Chiar dacă vom relaxa, şi asta a zis-o şi preşedintele Franţei, relaxarea nu înseamnă că ne întoarcem perfect la ce era înainte. Relaxarea este cu măsuri, cu măsuri compensatorii, cu măsuri care poate vor fi deranjante, că trebuie să porţi mască sau ceva peste nas şi gură oriunde te duci, într-un autobuz, într-un loc public.

Vor fi nişte restricţii încă pe anumite activităţi, chiar dacă se relaxează în mare măsurile care au fost luate. Acest lucru trebuie aşteptat. Totul depinde de cum evoluează în următoarele 2-3 săptămâni situaţia. Dacă evoluează spre bine şi facem cu cap ieşirea din măsurile astea, înseamnă că suntem chiar de felicitat la nivel naţional. Dacă ne grăbim sau dacă luam măsuri grăbite, sub presiune, şi ieşim prea devreme sau ieşim incorect, riscul este să se întoarcă împotriva noastră”, a mai precizat Raed Arafat într-un interviu recent.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top