Connect with us
Nelu Tătaru, despre criza de la Piatra Neamț: Suntem toți vinovați în această țară

Știri

Nelu Tătaru: Starea de alertă ar putea fi prelungită după 15 iunie

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat că există șanse ca starea de alertă să fie prelungită și după data de 15 iunie, având în vedere numărul de noi cazuri de îmbolnăviri. Ministrul a precizat că pentru a lua o decizie finală se vor lua în calcul evoluția epidemiei, numărul de focare noi și faptul că există în continuare o transmitere comunitară a virusului.

Nelu Tătaru: Starea de alertă ar putea fi prelungită după 15 iunie

Numărul de noi îmbolnăviri continuă să crească pe teritoriul României. Din păcate, fix când toată lumea credea că am scăpat, încep să apară noi focare și să crescă numărul de persoane depistate pozitiv cu noul coronavirus, în ciuda faptul că se efectuează mai puține teste. În acest context Nelu Tătaru este de părere că starea de alertă ar putea fi prelungită și noile măsuri relaxare ar putea fi amănate.

„Până în 15 iunie încă suntem în stare de alertă, iar evoluția din aceste zile va decide, la nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, prelungirea sau nu a stăriii de alertă. Dacă nu o să mai fie stare de alertă o să avem relaxare, deși mi-e greu să cred acest lucru. Ne trebuie o evaluare completă, iar 15 iunie nu cred că va fi data la care să nu mai prelungim starea de alertă, având în vedere și evoluția, focarele noi și faptul că încă avem o transmitere în comunitate”, a declarat Nelu Tătaru, într-o intervenție la B1TV.”

Totodată, ministrul Sănătății a precizat că transmiterea comunitară se va păstra și pe parcursul acestei veri. El a subliniat faptul că noul coronavirus nu va dispărea complet, deși transmiterea se va face mai greu.

„Din previziunile noastre, în toată perioada verii, vom mai avea o transmitere comunitară, virsul nu dispare deodată. (…) Odată cu încălzirea, putem spune că tot ce înseamnă aeroflora dispare un pic mai repede sau suprafețele nu mai fac acea transmitere pe care o făceau și până acum. Această transmitere pe suprafețe era una de 10-15%, restul era o transmitere prin aer”, a mai spus ministrul.”, a mai adăugat Nelu Tătaru.

 

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top