Connect with us
Se deschid mall-urile și casele de pariuri de la 15 iunie. Ce alte măsuri au fost stabilite

Social

Se deschid mall-urile și casele de pariuri de la 15 iunie. Ce alte măsuri au fost stabilite

Din 15 mai, starea de urgență a fost înlocuită cu starea de alertă. Tot atunci a început și relaxarea în ceea ce privește măsurile pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus, iar situația a fost reanalizată la două săptămâni. De la 15 iunie vor fi impuse noi măsuri care vor relaxa restricțiile impuse în urma pandemiei. Aceste măsuri au fost anunțate joi seara, 11 mai, de către premierul României, Ludovic Orban. Printre măsuri se află și redeschiderea mall-urilor, a Loteriei și a caselor de pariuri, dar și a piscinelor exterioare și sălilor de fitness.

Se deschid mall-urile și casele de pariuri de la 15 iunie. Ce alte măsuri au fost stabilite

Ludovic Orban a anunțat că 15 iunie reprezintă o nouă etapă de relaxare, iar în urma analizei situației, au fost stabilite mai multe măsuri ce vor intra în vigoare de la data respectivă. Astfel mall-urile vor fi deschise, însă va fi interzisă, în continuarea, funcționarea „restaurantelor, cafenelelor sau altor asemenea localuri publice, cu excepţia celor dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe minime de 2 metri între mese şi cel mult 4 persoane care nu sunt membri ai aceleiaşi familii la o masă.”, conform deciziei CNSU.

În plus, se deschid și Loteria, casele de pariuri și sălile de jocuri de noroc, autoritățile considerând că prezintă un risc epidemiologic relativ scăzut. Își vor relua activitatea și piscinele exterioare, dar și sălile de sport, unde vor fi respectate mai multe reguli precum accesul interzis la dușuri, triajul epidemiologic sau dezinfectarea mâinilor și a aparatelor folosite.

În ceea ce privește carantina sau izolarea la domiciliu, persoanele care vin din țări cu risc epidemiologic scăzut, sau care nu impun, la rândul lor, această măsura sau persoanele care revin în România după mai puțin de 14 zile petrecute în afara ei sau cele care prestează servicii medicale, vor fi scutite de această regulă. Pentru aceste persoane vor fi reluate și zborurile.

„Dacă sunt români care se duc într-un sejur de șapte zile în aceste țări, ei nu vor mai trebui să stea în izolare la întoarcere.”, a explicat premierul.

De asemenea, din 15 iunie, la evenimentele personale desfășurate în aer liber vor putea participa 50 de persoane, în timp ce la cele de interior 20, numărul crescând. În plus, grupurile pietonale sau care desfășoară activități recreative și sportive pot fi alcătuite din cel mult 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top