Connect with us
Calendar ortodox 9 aprilie 2021. Semnificația zilei de vineri. Tradiția spune că orbești dacă faci asta

Spiritualitate

Calendar ortodox 9 aprilie 2021. Semnificația zilei de vineri. Tradiția spune că orbești dacă nu faci asta

Calendar ortodox 9 aprilie 2021. Fiecare zi a săptămânii are o semnificație aparte pe care este bine să o cunoaștem pentru a ști cum trebuie să primim această zi în viața noastră. Vinerea este considerată a doua cea mai importantă zi din săptămână, după duminică. Aflați în continuare de ce este atât de specială vinerea.

Semnificația zilei de vineri, 9 aprilie 2021

După ziua de duminică, vinerea este a doua cea mai importantă zi din săptămână. Vinerea este protectoarea femeilor, îndeosebi a celor care vor să se căsătorească, sau a celor care sunt căsătorite și își doresc să devină mame.

În popor, Sfânta Vineri este descrisă ca fiind cea mai bătrână sfântă dintre surorile ei, care umbla mereu în straie negre și trăia în pustiu. La ea se rugau oamenii pentru sănătatea familiei, binecuvântarea gospodăriei și prosperitatea lanurilor.

Dintre toate zilele de vineri, Vinerea Mare din Săptămâna Patimilor este cea mai importantă de peste an. În această zi a avut loc judecata Mântuitorului Iisus Hrisos, iar la finalul ei a fost răstignit.

Tradiții și superstiții în ziua de vineri

Se spune că orice începi, pentru prima dată, în ziua de vineri nu vei putea duce la bun sfârșit.

Vinerea nu se toarce pentru că ți se coc degetele și le cad unghiile

Nu se scoate gunoiul afară, ci se strânge într-un colţ al casei şi pe pune mătura pe el. Din bătrâni se spune că dacă arunci gunoiul afară, îl arunci de fapt în ochii Sfintei Vineri

Vinerea nu se sapă la vie, fiindcă se mănează strugurii sau bate piatra

Vinerea nu se coase, căci unde se înţeapă femeia se face bubă

Cine țese vinerea își scoate ochii pe lumea cealaltă.

Vinerile se țin, pentru că altfel orbești

Calendar ortodox 9 aprilie 2021 – Sfântul Zilei

Biserica Ortodoxă îl cinstește astăzi pe Sfântul Mucenic Eupsihie. El a fost torturat cu sălbăticie pentru că și-a mărturisit credința.

Calendar ortodox aprilie 2021

Troparul Sfântului Mucenic Eupsihie

Mucenicul Tău, Doamne, Eupsihie, întru nevoința sa, cununa nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru; ca având puterea Ta pe chinuitori a învins; zdrobit-a și ale demonilor neputincioasele îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui mântuiește sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top