Connect with us
Florin Cîțu: de la 1 august am putea renunța la masca de protecție. Care este condiția obligatorie

Știri

Florin Cîțu: de la 1 august am putea renunța la masca de protecție. Care este condiția obligatorie

Premierul României anunță că de la 1 august 2021 am putea renunța la masca de protecție care acum este obligatorie și în spațiile deschise, și în cele închise. Condiția pentru această posibilitate este atingerea pragului de 10 milioane de persoane vaccinate.

Florin Cîțu spune când putem scăpa de masca de protecție

Premierul a anunțat că restricțiile ar putea fi relaxate în două etape și că odată ce se va atinge pragul de 10 milioane de persoane vaccinate, s-ar putea decide relaxarea totală a restricțiilor, inclusiv purtarea măștii de protecție.

Conform premierului Florin Cîțu, revenirea la normal se traduce prin: fără restricții, fără limitarea circulației de noapte, fără măști, și așa mai departe.

Relaxarea măsurilor ar putea începe de la 1 iunie – prima etapă și de la 1 august a doua și ultima care vizează ridicarea tuturor restricțiilor.

Vreau de la 1 iunie să relaxăm aceste condiții în 2 etape, 1 iunie și apoi sfârșitul lunii iulie când vom avea 10 milioane de persoane vaccinate să revenim la normal. Și să revenim la normal înseamnă să revenim la viața de dinainte: fără restricții, fără mers noaptea, fără măști și așa mai departe. Trebuie să ne vaccinăm ca putem să ajungem acolo, a declarat Florin Cîțu.

Cazuri Covid-19 în România, 9 aprilie 2021

Până astăzi, 9 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 998.555 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 896.573 de pacienți au fost declarați vindecați.
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.942 cazuri noi de persoane infectate cu virusul Sars Cov 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Cea mai recentă actualizare a Grupului de Comunicare Strategică arată că, distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.209 persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 24.867 de persoane diagnosticate cu infecție cu coronavirus au decedat.

Cîțu: nu avem în vedere o carantină totală

Premierul României a contrazis-o pe Andreea Moldovan, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății, care a spus că un lockdown de două săptămâni ar face minuni. Cîțu a declarat că nu are în vedere o carantină națională.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top