Connect with us
Ce înseamnă când visezi păr. Semnificații pentru păr lung, scurt, împletit, sau ras

Spiritualitate

Ce înseamnă când visezi păr. Semnificații pentru păr lung, scurt, împletit, sau ras

Ce înseamnă când visezi păr. De multe ori ni se întâmplă să ne trezim și să ne dăm seama că am visat niște ciudățenii, iar uneori încercăm să găsim explicații pentru visele noastre. Conform specialiștilor, somnul fiecăruia dintre noi urmează un ciclu regulat în fiecare noapte, fiind compus din cele două tipuri de somn: REM (rapid eye movement) şi NREM (non-rapid eye movement, care este împărţit în 4 stadii).

Ce înseamnă când visezi păr

În vise, părul semnifică stări de spirit și nu numai. Poate însemna stare fizică, sufletească, spirutuală, intelectuală, sau stări față de ceilalți. Interpretarea părului în vis ține foarte mult și de contextul viselor și de ce fel de păr este vorba.

Părul împletit

Părul împletit în vis anunță un succes material sau o mare iubire. Părul împletit într-o singură coadă exprimă sinceritate, timiditate și introverție. Părul împletit în spic, sau mai multe cozi exprimă expansiunea, detașare, încredere și chiar rebeliune.

Totodată, părul împletit poate semnifica un cumul de gânduri, sau de sentimente ținute sub control, nespuse, nearătate celorlalți.

Părul care cade

Ce înseamnă când părul cade. Părul care cade simbolizează teama de bătrânețe. Este simbolul presiunii pe care omul o simte în legătură cu înaintarea în vârstă. În cazul în care ai visat că îţi cade părul, este necesar să descoperi ce anume îţi provoacă o derută majoră în viaţă, îţi răpeşte liniştea minţii şi sufletului. Poate ești neîncrezător, te temi că îți pierzi frumusețea, ori atractivitatea.

Părul lung

Părul lung este simbolul creativității. Te năvălesc tot felul de idei, și ai vrea să le pui în aplicare pe toate în același timp. Te simți puternic și capabil să-ți duci la îndeplinire și cele mai mari obiective. Totodată, părul lung, lăsat liber pe spate simbolizează afirmarea feminității.

Păr scurt

Ce înseamnă când visezi părul scurt. Părul scurt are o simbolistică opusă părului lung în vis. Poate semnifica un talent înfrânat, sau niște dorințe în stare latentă pe care îți este teamă să le scoți la suprafață. De asemenea, semnifică o stare de pasivitate.

Păr ras/chelie

Părul ras în vis simbolizează sentimentul de neputință, de neîncredere în propriile forțe, în ce știi și ce poți. Ai vrea să faci multe, dar ceva din interior te oprește.

Vasta majoritate a viselor au loc în timpul somnului REM, atunci când ochii se mişcă cu viteză. Oamenii de ştiinţă au observat că în timpul somnului REM creierul prezintă o activitate similară cu cea din starea de trezie, însă muşchii sunt inactivi, împiedicând astfel punerea în practică a viselor.

Din punct de vedere al evoluţiei, somnul REM este o apariţie recentă, oamenii de ştiinţă detectându-l şi în rândul altor mamifere cu sânge cald şi chiar la păsări.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top