Connect with us
A murit fostul președinte al Federației Române de Fotbal, Mircea Pascu

Sport

A murit fostul președinte al Federației Române de Fotbal, Mircea Pascu

Mircea Pascu, cel care a fost președinte al Federației Române de Fotbal a încetat din viață la vârsta de 85 de ani. Anunțul a fost făcut pe site-ul Federației. Reprezentanții FRF au precizat că înaintea partidelor din următoarea etapă a competiţiilor organizate de FRF va fi ţinut un moment de reculegere.

Mircea Pascu – fost președinte al FRF

Mircea Pascu s-a stins din viață la vârsta de 85 de ani. Anunțul cu privire la trecerea sa în neființă a fost făcut joi, 17 septembrie, de către reprezentanții Federației Române de Fotbal.

“Federaţia Română de Fotbal regretă dispariţia, la vârsta de 85 de ani, a fostului preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Pascu”, se arată pe site-ul FRF.

Mircea Pascu s-a născut pe 6 noiembrie 1934 la Petroșani. El a fost președintele Federației Române de Fotbal în perioada 1983-1989.
Între anii 1968 – 1979 a fost secretar, vicepreşedinte şi preşedinte al clubului de fotbal Jiul Petroşani.

Între 1980-1983 a deţinut funcţia de preşedinte la Corvinul.

A fost președinte al Federației Române de fotbal (FRF), din februarie 1990 și până în luna august a anului 1990. Alegerile la șefia FRF din 1990 i-au fost nefavorabile, motiv pentru care a ales să se retragă din viața fotbalistică timp de 2 ani.

A revenit în activitate în anul 1992, în calitate de președinte al UFC Rapid București. A stat în funcție până în anul 1994, când, după un conflict cu George Copos, a demisionat de la Rapid.

Între anii 1997-1998 a fost preşedinte al clubului Politehnica Timişoara.

S-a remarcat și pe plan internațional

Mircea Pascu s-a remarcat și pe plan internațional. El a fost membru al Comisiei de organizare a competiţiilor fotbalistice europene, membru în comisia de protocol FIFA și membru al Comisiei Fair-Play UEFA. Mircea Pascu a fost numit membru de onoare al forului european.

Pe larg, în perioada 1984 -1990, a fost membru al Comisiei de organizare a competiţiilor fotbalistice europene.

Între 1990-1992 a fost membru în comisia de protocol FIFA, iar în  anul 1992 a fost membru al Comisiei fair-play a UEFA şi FIFA adviser. Totodată Mircea Pascu a fost numit membru de onoare al UEFA pe viaţă.

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top