Connect with us
Borcea: ce meserii a avut după gratii. Motivele din spatele eliberării fostului patron de la Dinamo

Sport

Borcea: ce meserii a avut după gratii. Motivele din spatele eliberării fostului patron de la Dinamo

Borcea a petrecut mai mulți ani în închisoare. În acest timp nu a stat degeaba, ci a schimbat mai multe meserii pentru a face timpul să treacă mai repede. Tribunalul Ilfov a consemnat în motivare că l-a eliberat pe Cristian Borcea pentru că în detenție nu a avut abateri disciplinare. Află mai multe despre ce activități a făcut în închisoare.

Borcea: ce meserii a avut după gratii. Motivele din spatele eliberării fostului patron de la Dinamo

Borcea a participat la mai mult de 150 de activități educative și a muncit în fiecare penitenciarele prin care a trecut, deși este bolnav. Judecătorii Tribunalului Ilfov au spus în motivare că l-au eliberat condiționat pe Cristi Borcea deoarece are un comportament adecvat în detenție: a participat la cursuri religioase și artistice.

Deși are probleme de sănătate, Borcea a muncit la toate penitenciarele prin care a trecut. Acestea sunt următoarele: Slobozia, Poarta Albă, Valu lui Traian, Jilava. Acesta a lucrat la centrala termică, la spălătorie, la punctul de preluare deținuți.

„Petentul (Borcea, n.r.) a arătat că nu figurează cu nicio sancţiune disciplinară, participând în total la peste 150 de activităţi socio-educative constând în concursuri tematice, cursuri, recenzii de cărţi”, scrie în motivarea instanței.

Judecătorii au apreciat faptul că fostul patron al FC Dinamo a participat la mai multe cursuri tematice. Astfel a absolvit 58 de cursuri artistice, culturale, religioase, sportive. Mai mult a participat la 24 de dezbateri din penitenciar pe mai multe teme.

Cristian Borcea a fost condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul retrocedării plajelor. Instanța a contopit pedeapsa cu aceea din dosarul transferului jucătorilor. A primit o sentință de 7 ani și 6 luni de închisoare. A fost eliberat în luna noiembrie anul trecut.  Borcea a părăsit penitenciarul Jilava unde a fost încarcerat încă din luna februarie 2019, după aproximativ o oră și jumătate de la decizia Tribunalului, conform Mediafax.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top