Sport

Ce s-a întâmplat cu puștiul care ar fi răspândit coronavirus la 400 persoane

Luca Singerman în vârstă de 22 ani este un fost rugbist în cadrul Buenos Aires Cricket & Rugby Club și este acuzat că ar fi infectat 400 persoane cu coronavirus. Situația lui s-a complicat foarte mult în ultimele zile. Acesta a practicat rugby până la vârsta de 19 ani când a decis să renunțe pentru a se concentra pe școală.

Ce s-a întâmplat cu puștiul care ar fi răspândit coronavirus la 400 persoane

Singerman a fost prins de autorități după ce se urcase la bordul unui vas cu mai mult de 400 persoane. Era infectat cu coronavirus și acum este obligat să plătească o sumă uriașă.

Potrivit El Observador, judecătorul Luis Rodriguez a hotărât că fostul rugbist să plătească 25 de milioane de pesos, echivalentul a 375.000 de dolari. Pe 26 aprilie, un om din cei care s-au aflat pe același vapor cu Singerman a decedat din cauza coronavirus.

La bordul vasului se aflau 423 de oameni care au fost izolați la un hotel din Buenos Aires după ce Singerman a fost depistat pozitiv. Judecătorul Rodriguez a decis ca Singerman să plătească toate costurile legate de izolarea acestor oameni, dar și alte daune cauzate de gestul său.

Deși a primit 375.000 de dolari, Luca Singerman mai riscă un lucru: 3-15 ani în închisoare pentru că a răspândit virusul. Singerman a practicat rugby-ul de mic, iar la 19 ani a decis să se concentreze pe școală în detrimentul sportului de performanță.

La început de 2020 a plecat în Spania pentru un schimb de experiență, dar odată suspendate cursurile, el și colegii au decis să revină în Buenos Aires. Mai întâi au făcut o escală în Montevideo.

El susține că alături de prietenii săi a stat în carantină 14 zile înainte sa se îmbarce în vasul spre Buenos Aires. Totuși, Singerman a manifestat simptome ale virusului în timp ce era pe vas și a fost reținut odată ce a ajuns în Argentina. Rezultatele testelor au demonstrat că fostul rugbist este infectat cu coronavirus.

Singerman a reușit să plece din Uruguay pentru că autoritățile au considerat că nu este nevoie să îl testeze pentru că este cetățean străin.

Share
Scris de
Oana Pauna

Acest site foloseste cookies.

Read More