Sport

România-Germania, scor final 23-22 la CE de handbal. Tricolorele încheie turneul pe locul 5

Echipa de handbal a României încheie Campionatul European de handbal pe locul 5. Tricolorele au învins în ultimul meci Germania, scor 23 la 22.

Antrenorul Ambros Martin a preferat varianta rulării lotului în meciul cu Germania, în timp ce nemții au evoluat cu echipa standard.

Eroina partidei a fost Cristina Zamfir, care a marcat golul victoriei, în ultima secundă, cu prețul unei accidentări. Handbalista română a suferit o comoție după ce s-a lovit de bara porții adverse. Jucătoarele ambelor echipe s-au speriat foarte tare de accidentare. Zamfir a primit îngrijiri medicale din partea a numeroase cadre medicale. Întreaga sală a aplaudat când românca a reușit să se ridice.

Marcatoarele României au fost Zamfir 6 goluri, Chiper 3, Laslo 3, Udriştoiu 3, Szucs 2, Pintea 2, Geiger 1, Iuganu 1, Zamfirescu 1, Chintoan 1, iar pentru Germania s-a remarcat Huber, cu 5 reuşite.

Aceasta a fost a 13 întâlnire dintre cele două naționale, scorul total fiind favorabil Germaniei, cu 8-4.

Cristina Zamfir, eroina României la ultimul meci de la CE de handbal

La începutul turneului, atât selecționerul cât și cele mai importante handbaliste erau sceptici în privința unui succes la Europene. Totuși, conduse magistral de Cristina Neagu, româncele au bifat două victorii din 3 posibile în grupa de calificare. Trend-ul ascendent a continuat și în grupa principală unde România a învins categoric Ungaria și Cehia.

Căpitanul naționalei României, Cristina Neagu, a încheiat competiția cu 46 de goluri. În topul total al marcatoarelor la un Campionat European ea se situează pe locul trei, cu 193 de goluri. Pe primele două poziții se află Agnes Farkas din Ungaria cu 205 goluri şi Grit Jurack din Germania, cu 194.

Astăzi sunt programate la Goteborg şi semifinalele Campionatului European. Olanda întâlnește Danemarca (ora 19.15) iar Franţa – Norvegia (21.45). Învinsele din cele două meciuri își vor disputa medalia de bronz. Meciul va fi arbitrat de cuplul Diana Florescu – Anamaria Stoia. Învingătoarele vor juca pentru medalia de aur, ambele dispute fiind programate duminică.

Citește și: România – Danemarca, scor 17-21 la CE de handbal. Tricolorele ratează semifinala

Acesta a fost al 11-lea turneu european pentru naționala României. Singura dată când echipa noastră nu a fost prezentă s-a întâmplat în 2006. Tricolorele au obţinut o singură medalie, bronzul, în 2010, cu Radu Voina pe banca tehnică.

Acest site foloseste cookies.

Read More