Ion Manole a trăit o dramă toată viața. Care a fost cel mai mare regret al său

10.09.2020
Ion Manole a trăit o dramă toată viața. Care a fost cel mai mare regret al său

Ion Manole, tatăl regretatei artiste Mădălina Manole, s-a stins din viață seara trecută, 9 septembrie, la vârsta de 77 de ani. În urmă cu o săptămână, acesta fusese depistat pozitiv cu noul virus, iar starea sa se deteriorase considerabil, iar apropiații deja se așteptau la o astfel de tragedie. Bărbatul a rămas cu o mare durere în suflet după moartea fiicei sale, iar tot restul vieții a fost o dramă care nu se mai sfârșea, care i-a adus un mare regret în suflet.

Ion Manole a trăit o dramă toată viața. Care a fost cel mai mare regret al său

Ion Manole a trecut în neființă seara trecută, la 10 de ani la moartea fiicei sale și 3 ani de când și-a condus și soția pe ultimul drum. Starea de sănătate a acestuia s-a degradat considerabil după ce a contractat virusul momentului și a avut nevoie de îngrijire medicală. Acesta trebuia să fie intubat de urgență, însă nu a fost găsit un loc liber imediat, așa că a fost dus pe o altă secție. După ce locul s-a eliberat, acesta a fost intubat și ventilat mecanic, însă organismul său a cedat.

Viața lui Ion Manole a fost cu adevărat o dramă după sinuciderea fiicei sale, Mădălina Manole, cu care avea o relație specială. Chiar și în scrisoarea de adio, regretata artistă avut doar cuvinte de laudă la adresa părinților ei, cărora le lăsase în scris privilegiul de a-l lua pe fiul ei la Botoșani și cărora le mulțumea pentru tot ceea ce i-au oferit și le cerea să o ierte pentru gestul ei tragic.

Cu toate acestea, bunicii nu și-au mai văzut niciodată nepotul. După ce s-a sinucis Mădălina, Ion Manole și Eugenia nu și-au mai putut întâlni nepotul, din cauza faptului că tatăl acestuia le-ar fi interzis acest lucru, mai ales relația socri-ginere s-a rupt definitiv, rămânând în urmă doar scandaluri și procese. Faptul că nu și-a putut crește nepotul, așa cum fiica sa îi ceruse, a fost cel mai mare regret al bărbatului, cu care s-a luptat până la ultima suflare.

„L-am mai văzut prin ziare. Ginerele meu nu a vrut să vină cu copilul la mine… Poate o veni mâine cu el, în cimitir, la fata mea! Să îl văd şi eu! Are 11 ani. Se face mare şi decide singur. Am avut o întâlnire cu o săptămână în urmă cu Mircea, pentru succesiunea soţiei mele. Am întrebat: Unde e copilul de nu a venit şi el, e la Botoşani? A dat din cap că e acasă, nu ştiu ce-i spune.”, a declarat Ion Manole în urmă cu ceva timp.

Și moartea soției sale a venit ca un fulger pentru Ion Manole, mai ales că nimeni nu s-ar fi așteptat la această tragedie, la 7 ani de la pierderea Mădălinei. Femeia fusese depistată cu cancer la plămâni, cu metastaze, iar boala a avut o evoluţie rapidă, deși nu dădea semne că s-ar simți extrem de rău. Acest eveniment l-a afectat semnificativ pe bărbat, care i-a fost alături soției mai bine de 50 de ani.