Connect with us
Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a fost externată. Este tratată la domiciliu

Vedete

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a fost externată. Este tratată la domiciliu

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a suferit un accident la începutul lunii mai, în urma căruia a intrat în comă pentru trei săptămâni. Aceasta a căzut pe scări, după care au trecut 8 ore în care a stat acasă în stare critică, inconștientă și a fost îngrijită de soțul ei. Ulterior, soacra sa a fost cea care a cerut ajutor. Artista a ieșit din comă și a fost deconectată de la aparate, după care a fost transferată de la Spitalul de Neuro­logie la Spitalul de Recuperare, pe data de 16 iunie. Ieri, 8 iulie, aceasta a fost externată și va primi îngrijire la domiciliu, având nevoie de sprijinul familiei sale.

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a fost externată. Este tratată la domiciliu

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a fost externată, după ce mai bine de două luni a stat în spital în stare critică. Deși starea ei de sănătate este, în continuare, una dificilă, familia a cerut să beneficieze de îngrijire medicală la domiciliu. Un kinetoterapeut va merge acasă la artistă, unde va continua programul de recuperare început în spital.

Medicii susțin că încă nu recunoaște pe nimeni, nu reacționează la nicio persoană care intră în salon și încă nu poate să vorbească. Totuși, urmărește cu privirea, recunoaște și se emoționează la piesele ei preferate pe care cadrele medicale i le puneau, însă nu recunoaște nimic altceva. Medicii speră că prezența celor apropiați și timpul petrecut cu familia o vor ajuta să evolueze și să revină la viața de dinainte de nefericitul accident.

„De când este în spital, nu a vorbit deloc şi nu pare să reacţioneze şi să recunoască feţele celor care au intrat în salon. Te urmăreşte cu privirea, şi reuşeşte să se emoţioneze atunci când asistentele şi medicii i-au pus unele arii din operele ei favorite. În rest, nu recunoaşte nimic, doar ariile, melodiile ei preferate. Acum are nevoie să fie alături de familie, are nevoie de afecţiune, de îngrijire familială, a stat până acum doar printre străini.”, a precizat o sursă anonimă din cadrul unităţii medicale.

În ceea ce privește agresiunile soțului său, surse din anchetă susțin că au fost deja identificate astfel de episoade, însă nu există dovezi legate de seara accidentului, care să demonstreze dacă Nicoară a împins-o sau a căzut accidental, singura care poate confirma asta fiind chiar Maria, atunci când va reuși să se recupereze complet. Colega de scenă a mezzosopranei Maria Macsim Nicoară a rupt tăcerea și a declarat că artista venea de multe ori vânătă la spectacole.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vedete

To Top