Connect with us

Stil

De ce plânge bebelușul fără motiv – Mare atenție la șosete!

Când devii părinte pentru prima oară, ți se pare aproape imposibil să liniștești plânsetele bebelușului tău. Pentru că cei mici sunt incapabili să își exprime dorințele și nevoile în mod direct, majoritatea părinților încearcă toate metodele învățate de prin cărți sau auzite de la bunici, pentru a îi calma pe copii.

Deși, în majoritatea cazurilor, micuții vor mâncare sau trebuie schimbați de scutece, în anumite situații plânsetele sunt cauzate de un fenomen bizar, care ar trebui supravegheat atent de părinți. Motivul suferinței copilul ar putea să se ascundă în șosețele.

Firele de ață din șosete, un pericol pentru sănătatea bebelușului

Uneori, excesul de fire care rămâne în vârful șosetei se poate răsuci în jurul degețelelor bebelușilor, creând un fel de garou de ață. Acest lucru poate întrerupe circulația sângelui în piciorușele lor mici, iar dacă infecția nu este observată la timp, se poate ajunge chiar la amputare!

Citește și: O femeie virgină a născut un bebeluș perfect sănătos

Un proaspăt tătic din statele Unite a povestit pe Facebook experiența prin care a trecut când un asemenea garou de ață s-a prins de degețelul fiicei sale de numai câteva luni.

„Am avut parte de o experiență neplăcută cu Molly. A fost o experiență nouă pentru mine dar se pare că este ceva destul de comun, așa că am decis să o împărtășesc cu alți părinți.

Luam masa cu familia iar Molly era țâfnoasă și plângea – nimic neobișnuit. Era din ce în ce mai agitată și începuse să facă febră, moment în care Jess i-a scos șosetele pentru a o răcori. Atunci i-am văzut degețelul. Așa arată semnul făcut de un garou de ață pe degetul ei. E practic un fir de ață dela șosete care s-a înfășurat în jurul degețelului de la picior atât e tare încât a întrerupt circulația sângelui.

Citește și: Bebelușul cu cel mai mare cap. Este înfiorător de ce arată așa!

Am reușit să i-l scot la timp, cu o pensetă și o lupă, în câteva minute. Poza este făcută la 45 de minute după ce i l-am scos. Din nefericire, firul i-a tăiat pielea de jur împrejurul degetului, însă ar fi fost mult mai rău dacă nu am fi reușit să îl scoatem la timp.

Doctorul mi-a spus să verificăm tot timpul degetele, dacă copilul plânge fără motiv. Am scris asta ca pe un avertisment pentru toți părinții sau cei care au grijă de copii mici”, a povestit bărbatul pe Facebook.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top