Connect with us

Stil

149 de ani de cand exista ACADEMIA ROMANA. Maine au loc evenimente importante

Maine se implinesc 149 de ani de cand exista Academia Romana, fiind prevazute o serie de evenimente incepand cu ora 10 dimineata. Cel care va deschise regalul de evenimente la Academie este presedintele forului cultural si stiintific, Ionel Valentin-Vlad.

La inceputul evenimentelor pregatite de Academie, Ionel Valentin-Vlad le va prezenta curiosilor o scurta istorie despre Academia Romana, in tot ce s-a strans timp de un secol si jumatate.

CITESTE SI: SARACIA DUCE LA GESTURI EXTREME: FEMEI PRINSE LA FURAT DIN MAGAZINE

Valentin-Vlad precizeaza ca rolul actual al Academiei Romane este acela de a incerca o echilibrare intre tendinta integrarii, globalizarea tot mai accentuata dar si respectarea identitatii nationale. La Academia Romana vor fi citite mesajele premierului Victor Ponta si al presedintelui Klaus Iohannis, de catre emisarii lor.

Omagiul va fi adus de catre Patriarhul Daniel, o prezenta importanta maine la Academie. La evenimentul de 149 de ani vor mai participa ministrul Educatiei, Sorin Mihai Campeanu dar si ministrul Culturii, Ionut Vulpescu.

La ora 12:30 se va deschide vernisajul „Regina Elisabeta, Regina Maria, Ana Brancoveanu de Noailles si Elena Vacarescu – Primele femei primite in Academia Romana”, in sala Theodor a Bibliotecii Academiei. Cel care va prezenta aceasta expozitie va fi cunoscutul academician Razvan Theodorescu.

Sursa foto: cugetliber.ro

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top