Connect with us
Află care sunt acele 4 alimente sanatoase pe care ar trebui să le consumi și include-le în obiceiurile tale alimentare.

Stil

4 alimente sănătoase pe care ar trebui să le consumi

Este normal să fim atenți la ceea ce mâncăm, pentru a ne bucura de o sănătate de fier. În plus, obiceiurile noastre alimentare își lasă amprenta și asupra aspectului fizic. Deci, un motiv în plus pentru a ne informa asupra acelor alimente sănătoase pe care ar trebui să le consumăm.

4 alimente sănătoase pe care să nu le ignori

Sfecla. Face minuni pentru corpul tău. Are numeroase beneficii pe care oricine trebuie să le cunoască. Sfecla ajută digestia, curăță ficatul, alcalinizează sângele, îmbunătățește funcțiile cognitive și performanța sportivă. Și, nu în ultimul rând, dă o mână de ajutor în lupta cu kilogramele în plus.

Semințele de chia. Reprezintă o bogată sursă de proteine, grăsimi bune, fibre, vitamine, minerale, antioxidanți. curăță tractul digestiv și ține la distanță diabetul de tip 2. Conțin de două ori mai mult potasiu decât bananele și sunt un antioxidant mult mai puternic decât coacăzele. Puteti include semințele de chia în salate sau smoothie, însă nu mai mult de una până la trei lingurițe.

CITEȘTE ȘI: 5 alimente sanatoase care devin periculoase consumate in cantitati mari

Lecitina. Este unul dintre acele alimente sănătoase care merită atenție. Este un element vital care se găsește atât în țesuturile plantelor, cât și în cele ale animalelor. Te va ajuta dacă ai probleme cu greutatea ți va face minuni pentru bilă. Ai putea adăuga în smoothie câteva lingurițe de lecitină de floarea soarelui, de exemplu, și te vei bucura de beneficiile acestui aliment.

Nuca de cocos. Poate teama de grăsimi te-a ținut departe de acest aliment, însă a venit momentul să uiți de ea. Conține grăsimi bune care, deși poate părea paradoxal, te ajută să slăbești. Iar lucrul acesta a fost demonstrat de numeroase studii. Indiferent dacă alegi să consumi ulei de cocos sau nuci de cocos, rezultatul va fi același. Un alt lucru pe care trebuie să îl avem în vedere este acela că nucile de cocos conțin antioxidanți. De asemenea, încetinesc procesul de îmbătrânire. Sunt alimente prietenoase și cu tiroida și cu sistemul digestiv.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top