Connect with us
4 tipuri de cremă de față de care ai nevoie în rutina ta de îngrijire

Stil

4 tipuri de cremă de față de care ai nevoie în rutina ta de îngrijire

Ai stabilită o rutină zilnică de îngrijire a tenului? Dacă da, care sunt pașii pe care îi urmezi? Rutina ta de dimineață diferă de cea de seară? Știm, sunt multe lucruri la care să te gândești pe moment. Însă, o rutină de îngrijire a tenului corectă este importantă pentru aspectul și sănătatea pielii tale. Este indicat să ai grijă ce produse folosești și cum le folosești. 

Astăzi vom discuta despre tipurile de cremă de față de care ai nevoie. Și cum le integrezi în mod corect în rutina ta de îngrijire a tenului. Există o cremă de față pentru fiecare nevoie a tenului tău. Chiar dacă câteodată te gândești că este suficientă o cremă de față de zi și una de noapte, să știi că tenul tău are nevoie de mai mult. Pentru că, oferindu-i îngrijirea necesară, vei avea o piele cu aspect frumos și sănătos. Suntem siguri că asta îți dorești.

Aspectul tenului tău se schimbă în funcție de ce cremă de față folosești. Poate fi în bine sau în rău. Nu orice cremă de față este potrivită tenului tău. Iar alegerile nepotrivite se vor vedea rapid pe chipul tău. Pentru a evita acest lucru, îți vom prezenta 4 tipuri de cremă de față de care ai nevoie în rutina ta zilnică de îngrijire a tenului. Citește în continuare acest articol pentru a afla cum să alegi cea mai bună cremă de față. 

Care sunt pașii unei rutine de îngrijire a tenului ziua?

Nu este un secret faptul că modul în care aplici fiecare cremă de față poate avea rezultate diferite. În funcție de ordinea în care aplici produsele de îngrijire poți avea sau nu rezultatele dorite. Rutina ta de îngrijire trebuie adaptată nevoilor tale. Într-adevăr, există o ordine a produselor pe care este recomandat să o urmezi. Dar, nu există o regulă generală legată de ce produse să folosești în mod exact. 

Pașii pe care trebuie să-i urmezi sunt simpli. Iar dacă până acum ai omis câțiva, sfatul nostru este să iei în considerare beneficiile unei rutine de îngrijire a tenului complete și corecte. Unul dintre cele mai importante beneficii este cel estetic. Tenul tău va arăta mult mai bine dacă este îngrijit corespunzător. Deci, care sunt pașii pentru îngrijirea tenului dimineața? 

Există trei părți cheie într-o rutină pentru îngrijirea tenului: 

  • curățarea tenului
  • tratarea tenului
  • hidratarea tenului 

Simplu, așa-i? Partea mai complicată, dacă o putem numi așa, este când adaugi în ecuație produsele. Care sunt cele mai bune seruri? Ce tratamente ar trebui să folosești? De ce cremă de față ai mai mare nevoie? 

Răspunsurile acestor întrebări le vei elucida singură după ce afli cum te va ajuta fiecare etapă în parte. Să începem cu începutul: curățarea. 

  1. Curățarea tenului

Cel mai important pas dintr-o rutină corectă este curățarea tenului. Este esențial ce tip de produs alegi pentru a curăța în profunzime tenul tău. Eficacitatea produselor pe care le folosești poate scădea dacă nu cureți tenul suficient de bine.

La acest capitol ai o gamă variată de produse din care poți alege. În funcție de tipul tău de ten, poți alege geluri de curățare, demachiante, loțiuni sau apă tonică. Secretul pentru a curăța tenul este să fii grijulie cu el. Ai grijă să nu insiști prea tare cu produsele, doar pentru a fi sigură că e curat. Poți folosi aparate sau perii speciale, care să te ajute la acest capitol. 

  1. Folosirea unui toner 

Tonerul este opțional, dar este recomandat să îl folosești. Acesta poate fi un produs excelent pentru reglarea pH-ului pielii. Dacă ai tenul predispus la acnee poți alege un toner care să conțină acid salicilic, care va calma aparițiile nedorite. În cazul în care pielea ta este uscată, atunci folosește un toner cu ingrediente hidratante, care va liniști pielea. 

  1. Aplicarea unui ser 

Cel mai recomandat ser de specialiști este cel cu vitamina C. Indiferent ce vârstă ai, acesta te va ajuta să minimizeze efectele dăunătoare ale soarelui și poluării. Desigur, poți încerca mai multe tipuri de seruri care te pot ajuta pentru condiția tenului tău. Nu este exclus să folosești 2-3 seruri în rutina ta. Ai grijă doar să funcționeze bine împreună. 

  1. Aplicarea unei creme pentru ochi

Crema de ochi intră în categoria pentru tratarea tenului. Este indicat să pui accentul pe regenerarea pielii din jurul ochilor. În zona respectivă pielea este cea mai subțire din tot corpul. După cum ai putut intui, este o zona mai sensibilă. Alege o cremă care îți place și te ajută pentru a avea grijă de ochii tăi. 

  1. Aplicarea unei creme hidratante

Toate tipurile de ten au nevoie de o cremă de față hidratantă. În special dacă ai tenul gras, îți recomandăm să folosești o cremă de față hidratantă în fiecare zi. Și înainte să spui că tenul tău nu are nevoie de hidratare pentru că este uleios, să știi că tenul cu tendință de îngrășare va produce mai mult sebum când este deshidratat. Scopul acestei acțiuni este de a hidrata tenul.

De aceea, tu trebuie să fii atentă la ce îți spune corpul tău, iar dacă ești deshidratată să remediezi cât de curând situația. Poți face acest lucru alegând o cremă de față hidratantă destinată tipului tău de ten și să te hidratezi prin consumul de apă. Aceste două lucruri sunt esențiale pentru un ten hidratat. 

  1. Aplicarea unei creme cu protecție solară

Ultimul, dar nu cel din urmă pas, care este de o importanță crescută este folosirea unei creme cu protecție solară. Razele solare pot avea efecte dăunătoare pielii tale, cum ar fi îmbătrânirea prematură sau apariția cancerului de piele. Este esențial să folosești o cremă de față cu protecție solară ca ultim pas în rutina ta de îngrijire a tenului.  

Ce este diferit la rutina de îngrijire a tenului seara?

Sursa foto: Freepik

Rutina de seară este similară cu cea de dimineață, însă diferă câțiva pași și sunt cu unul în plus. 

Cei 7 pași pe care este recomandat să îi urmezi seara sunt: 

  1. Curățarea tenului
  2. Folosirea unui toner
  3. Aplicarea serurilor și a tratamentelor 
  4. Aplicarea unei creme de ochi
  5. Aplicarea unui tratament pentru prevenirea acneei
  6. Hidratarea tenului
  7. Aplicarea uleiurilor pentru ten 

După ce ai stabilit ce rutină funcționează cel mai bine pentru tine atât dimineața, cât și seara, este timpul să afli ce tipuri de cremă de față ai nevoie în funcție de tipul tău de ten.

Iată 4 tipuri de cremă de față de care ai nevoie în rutina ta 

  1. Cremă de față pentru hidratarea tenului 

Toate tipurile de ten au nevoie de o cremă de față pentru hidratarea tenului. Dar nu orice cremă de față pentru hidratare va fi potrivită. Când alegi o cremă de față hidratantă, regula generală este să o alegi în funcție de tipul tău de ten.

Dacă ai tenul gras, atunci alege o cremă de față hidratantă care are o textură mai ușoară. Pentru tenul uscat, o cremă de față hidratantă foarte hrănitoare este ideală. 

 

Ia în considerare când alegi o cremă de față hidratantă și sezonul în care te afli. Iarna cu siguranță vei avea nevoie de o cremă de față foarte hidratantă. Vara este recomandat ceva mai lejer pentru a lăsa tenul să respire. 

  1. Cremă de față cu protecție SPF

Această cremă de față o vei folosi doar dimineața. Poți opta pentru o cremă de față cu protecție SPF generală, care este pentru toate tipurile de ten. Sau, poți încerca o cremă de față specială pentru tenul tău. 

Secretul pentru a găsi cea mai potrivită cremă de față pentru tine este să experimentezi mai multe variante. Fii atentă la caracteristicile cremei și încearcă să vezi care ar fi mai bună pentru tine. Adevărul este că nu există o cremă de față perfectă. Dar una mai aproape de perfecțiune pentru tine, cu siguranță da. 

  1. Cremă de față regeneratoare 

Pentru a veni în ajutorul tenului tău, îți recomandăm să adaugi în rutina ta o cremă de față cu efect regenerator. Aceasta poate reduce apariția ridurilor și a liniilor fine. Poți alege o cremă de față care să îmbunătățească procesul de reînnoire celulară la nivelul pielii. 

  1. Cremă de față pentru prevenire acneei și imperfecțiunilor 

Această cremă de față este recomandat să o ai în rutina ta pentru a te proteja de apariția imperfecțiunilor nedorite. O cremă de față pentru prevenirea acneei și imperfecțiunilor îți va curăța tenul și te va scăpa de apariția ulterioară a acestora. Acest tip de cremă de față o recomandăm persoanelor cu tendințe acneice ale tenului, desigur. 

Îmbunătățește-ți rutina de îngrijire zilnică pentru un ten frumos și sănătos! 

Pe Oriflame.ro găsești o gamă variată de produse de îngrijirea tenului și nu numai. Ai de ales între cremă de față de zi sau de noapte, regeneratoare, hidratantă, anti-îmbătrânire și multe altele. Descoperă ce produse te pot ajuta să îți îmbunătățești rutina de îngrijire a tenului. 

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top