Connect with us

Stil

5 date socante despre AL DOILEA RAZBOI MONDIAL

Al Doilea Razboi Mondial este unul din episoadele cele mai devastatoare din istoria omenirii. Conflictul planetar purtat intre 1939 si 1945 a pus la bataie toata capacitatea economica si militara a statelor. Pentru a intelege mai bine gravitatea unui razboi planetar, in contextul geopolitic actual, iara 5 date infricosatoare despre acel razboi.

1. AU MURIT 3% DIN POPULATIA PLANETEI
A fost cel mai criminal conflict din istoria umanitatii. Daca se iau in calcul si bolile cauzate de acest razboi, cifra depaseste 80 de milioane de victime.

CITESTE SI: SECRETUL PE CARE L-A ASCUNS ANDREEA BALAN DESPRE MICHAEL. MOTIVUL DESPARTIRII
2. PESTE UN MILION DE COPII EVREI AU FOST OMORATI LA HOLOCAUST
Nemtii si aliatii lor au ucis peste un milion de copii evrei, pe langa adulti. Pe langa acestia, au murit sute de mii de copii rromi, polonezi si inclusiv germani.

3. STATELE UNITE SI NOUA ZEELANDA AU PROBAT 3.700 DE BOMBE TSUNAMI
In timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, SUA si Noua Zeelanda au probat 3.700 de bombe tip tsunami in operatiunea denumita „Project Seal”.

4. JAPONIA A BOMBARDAT CHINA CU GANDACI INFECTATI CU PESTA NEAGRA
S-au folosit si insecte infectate pentru exterminarea popoarelor. Japonia a „bombardat” China cu tantari purtatori de pesta neagra.

5. IN OCTOMBRIE 1941, 30.000 DE EVREI AU FOST OMORATI DE TRUPE ROMANESTI SI NEMTESTI
Intre 1941 si 1942 au existat asasinari din ura rasiala inclusiv pe teritoriu romanesc. Trupele romanesti si germane, aliate in acea vreme, au contribuit la asasinarea evreilor si tiganilor.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top