Aceste alimente pot fi mortale! Multi dintre noi le au in bucatarie

12.02.2016
Aceste alimente pot fi mortale! Multi dintre noi le au in bucatarie

Desi consideri ca unele alimente sunt bune pentru sanatatea ta, s-ar putea sa ramai uimit cand vei afla ca cele de pe urmatoarea lista pot fi chiar mortale. Verifica daca le ai si tu in casa si arunca-le cat mai rapid. Iata care sunt acestea!

1. Cartofii incoltiti. Multe gospodine au tendinta de a folosi cartofii chiar si dupa ce acestia au incoltit, insa putine stiu ca acesti muguri de pe suprafata cartofilor contin cantitati mari de glycoalkaloids, substante care afecteaza sistemul nervos si pot conduce chiar la coma.

NU AR TREBUIE SA MANANCI ACESTE ALIMENTE IARNA!

2. Frunzele de rubarba. Rubarba este o planta dulce, delicioasa in placinte si deserturi. Se gaseste in unele supermarketuri de la noi si ar trebui sa o incerci macar o data. Cu toate acestea, ai grija sa nu consumi frunzele de rubarba! Acestea contin o cantitate mare de acid oxalic care da nastere pietrelor la rinichi. Chiar si o cantitate foarte mica din aceste frunze poate cauza probleme mari de sanatate.

3. Tonul. Faptul ca apele marilor si ale oceanelor sunt contaminate cu mercur nu mai este o noutate. Aceasta este o substanta foarte toxica pentru organism, iar de curand s-a dovedit ca si pestii care traiesc in aceste ape sunt contaminati. Tonul este un astfel de peste, consumat frecvent, insa de acum este mai indicat sa il eviti, sau sa consumi cantitati foarte mici.

4. Nucsoara. Este un condiment minunat care da un gust de vis prajiturilor si mancarurilor, insa in cantitate mare poate provoca halucinatii. Studiile arata ca aproximativ 8 grame de nucsoara pot conduce la un atac de cord.

5. Anumite tipuri de migdale. Ei bine, nu toate migdalele sunt daunatoare pentru organismul uman, insa exista un sortiment de migdale amare care nu sunt benefice pentru om. Acestea contin hydrogen cyanide in cantitate mare si sunt foarte periculoase, in special pentru copii.