Connect with us

Stil

Activități care îți țin mintea antrenată la orice vârstă

Activități care îți țin mintea antrenată la orice vârstă

În ultima vreme, lumea a început să fie din ce în ce mai atrasă de un stil de viață sănătos. Unii și-au schimbat treptat alimentația, în timp ce alții aleg să meargă la sală cât de des posibil. Cu toate că aceste schimbări au efecte atât asupra fizicului cât și asupra psihicului, trebuie să depui puțin mai mult efort pentru a resimți pe deplin efectele. În ciuda programului încărcat, este important să găsești câteva minute, cel puțin de câteva ori pe săptămână, pentru a te concentra asupra celui mai important organ – creierul. Dacă nu știi cu ce să începi, noi avem câteva sugestii pentru tine. Le găsești pe toate în rândurile de mai jos.

Învață să cânți la un instrument 

Un mod foarte bun de a-ți stimula creierul este prin intermediul unui instrument muzical. Nu trebuie neapărat să ai foarte mult talent în acest sens pentru a putea exersa această pasiune.

Dacă ai cântat cândva la chitară sau la pian, acum este momentul să-ți șlefuiești calitățile de artist. De asemenea, dacă nu ai încercat niciodată acest lucru, nu este prea târziu să înveți.

Pe lângă instrumentele muzicale la care poți învăța cum să cânți, îți poți concentra atenția și asupra desenului, picturii sau a altor îndeletniciri similare. Învață cum să faci fotografii, scrie poezii sau începe să povestești experiențele de zi cu zi într-un jurnal.

Dezvoltă o pasiune nouă 

Te-ai gândit vreodată că ar fi distractiv să înveți să croșetezi sau să pilotezi un avion? Nu este prea târziu să înveți aceste lucruri. Dacă nu ai la dispoziție resursele necesare pentru a te înscrie la un curs, poți apela la internet. Găsești o serie de tutoriale pe Youtube, sau articole scrise care explică partea teoretică, pentru a învăța cât mai ușor cum să croșetezi un fular, sau un pulover, spre exemplu.

Pentru a pilota un avion ai nevoie de sfaturile unui specialist. Totuși, internetul îți oferă informații cuprinzătoare despre elementele tehnice pe care trebuie să le stăpânești.

Dacă vrei să îți ții mintea antrenată, poți să te îndeletnicești cu un proiect interesant, care îți va aduce și multă bucurie. Poți organiza toate pozele pe care le deții într-un album foto.

Descoperă culturi diverse 

De multe ori, activitățile culturale din care poți învăța lucruri interesante sunt mai aproape decât ai crede. Se poate să existe la tine în oraș cursuri de gătit din care vei învăța cum să prepari gustări tradiționale italiene, spre exemplu.

Să înveți o limbă străină poate părea un lucru intimidant. Cu toate acestea, cu cât practici mai mult, cu atât va deveni mai ușor să o deprinzi. La fel și în cazul unui dans tradițional. Vei avea ocazia să cunoști persoane interesante, te vei distra și vei pune problemele din viața cotidiană în așteptare.

Învață ceva nou 

Unele din activitățile din timpul liber care necesită un nivel ridicat de concentrare sunt bune pentru că te ajută să elimini elementele din jur care îți distrag atenția. Acestea se pot desfășura oriunde deoarece necesită multă concentrare deplină, indiferent dacă este vorba de blackjack, ruletă, Sudoku, sau șah, toate îți țin mintea ocupată. Un lucru bun cu privire la aceste activități este că ele pot fi jucate online, astfel încât le poți accesa de pe telefon și chiar dacă joci zece minute pe zi, te vei simți mai bine și mai eliberat după aceea. Din moment ce creierul este un mușchi care are nevoie constantă de antrenament, e o idee bună să le practici cel puțin de câteva ori pe săptămână.

Fă voluntariat 

Cel mai bun mod de a descoperi lucruri noi și de a-ți consolida cunoștințele este prin intermediul voluntariatului – sigur există o grămadă de opțiuni în comunitatea din care faci parte. Poți opta între a ajuta personalul de la o bibliotecă, o organizație caritabilă sau un centru comunitar.

Pe lângă faptul că îți vei dezvolta foarte mult calitățile empatice, vei avea ocazia să întâlnești persoane care împărtășesc aceeași pasiune și chiar vei putea să legi prietenii frumoase. În plus, când faci voluntariat la o organizație locală, ajuți comunitatea și descoperi lucruri le care nu te-ai fi gândit până acum.

Așa cum ai văzut deja, nu este foarte dificil să îți ții mintea antrenată. Beneficiile acestor activități se observă numaidecât și te ajută să capeți mai multă încredere în tine, sau pur și simplu să te deconectezi de rutina zilnică. În plus, nu este niciodată prea târziu să începi să le practici.  

Continue Reading
You may also like...

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top