Care sunt greşelile pe care le faci la locul de muncă

03.06.2015
Care sunt greşelile pe care le faci la locul de muncă

Tocmai pentru că alături de oamenii de la locul de mucă petreci cel mai mult timp, trebuie să ai habar cum trebuie să te comporţi în acest mediu, de care eşti atât de dependent financiar. Aşadar, iată care sunt cele mai frecvente greşeli pe care oamenii le fac la locul de muncă.

Chiar dacă eşti la început de drum, trebuie să fii mereu serioas şi pus pe treabă la locul de muncă, mai ales dacă îţi doreşti să avansezi în carieră. Munca neglijentă sau neseriozitatea sunt criterii care îl pot determina pe angajatorul tău să te concedieze.

Dacă te afli într-o situaţie mai puţin placută din punct de vedere financiar, vei tinde să accepţi orice fel de job, doar ca să ai un venit, chiar dacă acesta este mic. Mai întâi încearcă să vezi ce abilităţi ai şi ce job ţi s-ar potrivi. Apoi, încearcă sa te axezi doar pe cariera respectivă şi să mergi la interviuri unde chiar vrei să lucrezi.

Atunci când eşti angajat de foarte puţin timp într-o companie, trebuie mai întâi să asculţi bine la cei din jurul tău şi sa pui în aplicare sfaturile primite. Dacă începi să îţi dai cu părerea într-un domeniu în care nu prea ai experienţă, şefii sau colegii nu te vor vedea cu ochi buni, deoarece vor crede că eşti acolo şi încerci să schimbi ceva ce deja merge bine pentru aceştia. Ţine-ţi părerea pentru tine la început de drum.

Bârfele şi răutăţile vor exista mereu la locul de muncă, peste tot există un grup carese ocupă cu aşa ceva şi care deja şi-a facut o reputaţie proastă, stai cât mai departe de astfel de oameni, încearcă să îţi vezi de treaba ta şi să nu te laşi influenţat negativ, pentru că rişti să fii concediat pe fondul unor bârfe care pot deranja şefii.