Connect with us

Stil

Cat costa un BRAD DE CRACIUN in 2015

Comerciantii au inceput de cateva zile sa vanda brazi de Craciun. Afla, in continuare, cat costa un brad si care sunt cele mai mici preturi!

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva a anuntat ca scoate pe piata, in 2015, 33.383 de pomi de Craciun pentru Sarbatorile de iarna din speciile brad si molid. Teoretic, Romsilva ar trebui sa aiba cele mai mici preturi de pe piata.

„Preturile de vanzare catre populatie si agenti economici sunt aceleasi cu cele folosite in anul 2014, fiind cuprinse pentru specia molid intre 10 lei la pomii de Craciun cu o inaltime intre 0,7- 1,3 metri si 20 lei la cei de 2,01- 3 metri, iar pentru specia brad, 20 lei la pomii de Craciun cu o inaltime 0,7- 1,3 meri si 30 lei la cei de 2,01 – 3 metri. Solicitarile pentru exemplare cu inaltimi mai mari de 3 metri sunt considerate comenzi speciale, iar pretul se aproba de fiecare directie silvica in parte, pornind de la tariful minim de 20 lei/metru”, precizeaza Romsilva, intr-un comunicat remis Agerpres.

CITESTE SI: Aceasta este prognoza de Sarbatori! Ninge de Craciun? Ce spun meteorologii

CITESTE SI: Ce se gasea pe MASA DE CRACIUN a romanilor in anul 1937

Preturile mentionate nu contin TVA. De asemenea, numarul de brazi din acest an este considerabil mai mic decat cel din 2014, cand 66.715 de pomi de Craciun au fost scosi la vanzare.

In pietele din Bucuresti, pretul la brazi porneste de la aproximativ 50 de lei. Cei care sunt deja crescuti in ghiveci costa de la 80 de lei la 200, in functie de cat de inalti sunt.

In Constanta, un brad care are sub un metru costa in jur de 20 de lei. In centrele comerciale, preturile sunt cuprinse intre 59 si 99 de lei.

In Arad, brazii de Craciun pot fi cumparati de la 40 de lei, insa costurile pot ajunge si la 450 de lei pentru un brad foarte inalt si impunator.

In Deva si Hunedoara, preturile la brazii adusi din Danemarca sunt cuprinse intre 70 si 200 RON.

In Ramnicu Valcea, un pom de iarna porneste de la 70 de lei si ajunge la 120 lei.

In Iasi, pretul pentru un brad poate ajunge la maximum 500 de lei.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top