Connect with us
Aspirina nu este doar un banal medicament luat contra durerilor de cap. Aceasta are întrebuințări la care nu te-ai fi așteptat.

Stil

Cele mai neașteptate întrebuințări ale aspirinei

Aspirina este printre cele mai cunoscute medicamente din industria farmaceutică. Deși unii o consideră o pastilă banală, aspirina (acidul acetilsalicilic) are o mulțime de întrebuințări la care nu te-ai fi gândit până acum.

Șapte întrebuințări neașteptate ale aspirinei

1. Te vindecă de înțepăturile insectelor. Tot ce trebuie să faci atunci când ai ciupituri de țânțari sau alte insecte este să pui aspirină pe zona inflamată, iar astfel durerea se va reduce considerabil.

2. Dezinfectant pentru mâini. Dacă vrei să-ți prepari propria soluția pentru curățarea mâinilor, amestecă aspirina cu zeamă de lămâie, iar pasta rezultată poate fi folosită pentru a scăpa nu doar de bacterii, ci și de petele din palme cauzate de iarbă, țigări sau cafea.

3. Soluție antimătreață. Ai probleme cu scalpul și nu știi cum să scapi de această situație jenantă? Amestecă două aspirine pisate, împreună cu șamponul pe care îl utilizai și până acum și aplică pe păr, după care lasă să acționeze timp de două minute. Clătește, apoi reia procedura. Vei observa cum părul va rămâne curat, în timp ce scapi de mătreața inestetică.

4. Vindecă mușcăturile de pe gât. O noapte pasională îți poate lăsa anumite urme în zona gâtului, de care vrei să scapi cât mai repede. Masează zona „cu probleme” cu aspirină și clătește cu puțină apă. Dacă mușcătura nu s-a estompat, este cazul să treci la artileria grea – fond de ten sau corector.

5. Tratament pentru flori. Dacă ai primit un buchet de flori minunat și vrei să-i lungești viața pe cât posibil, zdrobește câteva aspirine și adaugă-le în apa din vază, pentru ca aranjamentul să pară proaspăt mai multă vreme.

6. Curăță hainele de pete. În cazul în care bluza preferată o păstrezi în șifonier pentru că ai pătat-o ultima oară când ai purtat-o, află că o poți curăța punând câteva pastile magice în apă, după care aplică soluția rezultată pe zona afectată.

7. Scapă de iritații. Zonele de roșeață de pe piele pot fi ameliorate și chiar vindecate dacă aplici un amestec format din câteva aspirine pisate și pudră de talc. Folosește-o de două ori pe zi și vei vedea cum tenul va fi mult mai sănătos.

Citește și: Aspirina din „Las Fierbinți” este complet schimbată după ce a părăsit serialul

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top