Connect with us
Concerte, festivaluri și spectacole 2017. Depeche Mode, Jethro Tull, Deep Purple, Al di Meola, Tarja Turunen, Electric Castle, Andreea Bocelli

Stil

Concerte, festivaluri și spectacole 2017. Depeche Mode, Andrea Bocelli și Deep Purple revin în România

Concerte, festivaluri și spectacole 2017. Depeche Mode, Jethro Tull, Deep Purple, Al di Meola, Tarja Turunen, Gianna Nannini, Andreea Bocelli, Richard Clayderman, Evanescence, Apocalyptica și Diego el Cigala sunt câțiva dintre artiștii care vor susține concerte în România în 2017.

Huff.ro vă prezintă programul lunar al celor mai așteptate concerte, festivaluri și spectacole 2017. Lista conține detalii despre eveniment și prețul biletelor.

Ianuarie 2017

  • Concert extraordinar de Anul Nou – 5 ianuarie – Sala Radio, București – ora 19.00

Programul serii include suitele „Spărgătorul de nuci” de P. I. Ceaikovski şi „Şeherazada” de N. Rimski-Korsakov. Concertul va fi susținut de celebrul dirijor Tiberiu Soare și de Symphactory Orchestra. Prețurile biletelor sunt cuprinse între 85 lei și 120 lei.

  • Metalhead Awards – 28 ianuarie – Quantic Club, București – ora 20.00

Invitatul special al serii este trupa olandeză de simfonic-metal Delain. Formația este creația fostului membru Within Temptation, Martijn Westerholt, alături de Charlotte Wessels. În cadrul galei se vor acorda premii pentru cele mai bune trupe și festivaluri de rock din România. În ziua evenimentului, biletele vor costa între 70 lei și 100 de lei.

Februarie 2017

  • Tarja Turunen – 2 februarie – Timișoara – ora 20.00 & 3 februarie – București – ora 20.00

Fosta solistă a trupei Nightwish, Tarja Turunen, ”regina muzicii symphonic rock & metal”, va susține în 2017 două concerte în România. Evenimentele fac parte din turneul de promovare al celui de-al patrulea album solo al artistei, „The Shadow Self”. Biletele se pot achiziționat pentru sume curpinse între 95 lei și 265 lei.

  • Markus Schulz – 11 februarie – Arenele Romane, București – ora 22.00

La ora actuală, Markus Schulz este cel mai votat și iubit DJ din America. Acesta a fost desemnat ani la rând, „America’s Best DJ”. Din 2012, artistul a început și o frumoasă colaborare cu solista româncă Adina Butar, pe care o puteți auzi pe mai multe piese ale DJ-ului. Acces General Earlybird – 35 lei.

  • Smurfs Live on Stage – 12 februarie – Sala Palatului, București – ora 19.00

Îndrăgitele personaje de desene animate, Ștrumfii, ajung pentru prima oară în România, într-un super-eveniment, viu colorat și foarte simpatic, pentru copii, părinți și bunici. Spectacolul conține decoruri viu colorate, omuleți albaștri din altă lume, muzică din belșug și o groază de învățăminte pentru cei mici. Prețurile biletelor sunt cuprince între 59 lei și 249 lei.

  • Jethro Tull – 19 februarie – Timișoara – ora 19.30 & 21 februarie – București – ora 20.00

Legendara formație Jethro Tull revine în România împreună cu Ian Anderson. Fanii din țara noastră vor fi cuceriți de amestecul lor fermecător de hard rock, sonorităţi folk şi tente de blues. De pe setlist nu vor lipsi piese celebre precum „Aqualung”, „Thick as a Brick”, „Locomotive Breath”, „Too Old to Rock’n’Roll“ sau „Too Young to Die“. Biletele au prețuri cuprinse între 170 lei și 380 lei.

  • Kenny Garrett – 23 februarie – Sala Radio, București – ora 20.00 & 25 februarie – Cluj – ora 20.00

Considerat de publicația New York Times „cel mai admirat saxofonist alto de jazz după Charlie Parker”, Kenny Garrett a câștigat numeroase premii și distincții. Biletele pot fi achiziționate pentru sume cuprinse între 105 lei și 185 lei.

  • Andra – 24 și 25 februarie – Sala Palatului,București – ora 20.00

Îndrăgita artistă va susține la Sala Palatului spectacolul cu numele „Iubirea schimbă tot”. Cu o carieră de 16 ani în muzică și 8 ani în televiziune, Andra este unul dintre cei mai iubiți artiști din România. Cele 12 albume lansate de artistă au avut vânzări record, primind pentru ele Discuri de Aur, Diamant și Platină. Un bilet la Categoria I costă 250 lei,iar la Categoria VI, 70 lei.

Martie 2017

  • Gheorghe Zamfir +100 – 1 martie – sala Palatului,București – ora 19.30

Maestrul Gheorghe Zamfir va susține un concert la Sala Palatului, alături de alți 100 de artiști. Sunetului unic al naiului maestrului Gheorghe Zamfir, i se va alătura interpretarea de excepție a Orchestrei Reprezentative a Ministerului Apărării Naționale. De asemenea, vor participa: corul Cantoris, condus de Maestru de cor, Daniel Jinga, renumitul organist de origine română Christian Micșunescu și Maria Jinga, mezzosoprană a Operei Naționale București. Biletele au prețuri cuprinse într 65 lei și 220 lei.

  • Richard Clayderman – 8 martie – Sala Palatului – ora 20.00

Richard Clayderman, cel mai de succes pianist al tuturor timpurilor, își dă întâlnire cu publicul din România într-un concert fulminant, cu o producție fără precedent. Prețurile biletelor sunt cuprinse între 99 lei și 350 lei.

  • Sabaton – 11 martie – Arenele Romane  – ora 19.00

Concertul face parte din cadrul turneului „The Last Tour”. Sabaton este o trupă de heavy metal din Suedia, formată în urmă cu 17 ani. Abordează teme lirice bazate pe războaie și bătălii istorice. Un bilet Acces General costă 95 lei iar pentru Golden Circle, prețul este de 155 lei.

  • The World Famous Glen Miller Orchestra – 11 martie – Ateneul Român, București – ora 20.00

The World Famous Glenn Miller Orchestra, cu muzicienii din Big Band, sub bagheta dirijorului Will Salden, vă prezintă în premieră în România un eveniment Sweet & Swing, care va bucura toate categoriile de vârste. Spectacolul definește viața și cultura americană din perioada anilor ‘30-‘40. Un bilet costă 450 lei.

Aprilie 2017

  • Amedeo Minghi – 4 aprilie – Sala Palatului, București – ora 19.30

Amedeo Minghi este unul dintre cei mai reprezentativi cântăreți și compozitori italieni, cunoscut publicului din România în special pentru interpretarea deosebită a melodiei „Ricordi Del Cuore”, coloana sonoră a telenovelei de succes „Edera”. Concertul de la București face parte din turneul internațional de promovare al noului  său albumul, intitulat „La Busola E Il Cuore”. Prețurile biletelor variazî între 80 lei și 250 lei.

  • Apocalyptica – 6 aprilie – Sala Palatului, București – ora 20.00

În cadrul concertului, trupa Apocalyptica va aniversa 20 ani de la lansarea albumului „Apocalyptica plays Metallica by 4 cellos”. Finlandezii oferă o abordare unică a hiturilor celei mai mari trupe de rock din lume, Metallica. Ei şi-au demonstrat talentul de reorchestrare lăsând profunzimea pieselor intactă şi au creat un nou sound de negăsit în istoria muzicală metal. Biletele pot fi cumpărate pentru sume între 89 lei și 199 lei.

  • Kings on Ice – The Champions Return – 8 aprilie – Sala Polivalentă, București – ora 20.00

Patinatorii Evgeni Plushenko, Adelina Sotnikova, Brian Joubert și Tomáš Verner aduc la București un impresionant spectacol pe gheață. Vraja va fi întregită de acordurile violonistului Edvin Marton. Din Stradivariusul de legendă al lui Marton, vor răsuna piese clasice precum „Nothing Else Matters”, „Bohemian Rapsody” sau „Vivaldi Storm”. Prețurile biletelor variază între 106 lei și 420 lei.

  • Pink Martini – 20 aprilie – Sala Palatului, București – ora 20.00

Pink Martini a luat ființă in 1994, în Oregon, Portland. Cu un sound ce îmbină influenţe variate, de la cuban-jazz şi muzică de cameră până la marşuri braziliene şi soundtrack de film noir, muzica trupei va oferă o seară cosmopolită. Storm Large este vocea care va însoți trupa în acest turneu european. Biletele de presale costă între 96 lei și 280 lei.

  • Gregory Porter – 24 aprilie – Sala Palatului, București – ora 20.00

Gregory Porter e vocea generației sale de muzicieni și primul nume din jazz-ul mondial. Răsfățatul Americii și al marilor festivaluri de jazz, acesta are un incredibil succes comercial. Timbrul lui de bariton vine cu ștampila unui număr impresionant de albume vândute, dar și a numeroase premii. Prețurile biletelor variază între 108 lei și 198 lei.

  • Omara Portuondo (Buena Vista Social Cub) – 25 aprilie – Sala Palatului, București – ora 20.00

Diva cubaneză, deținătoare a unui premiu Grammy și ambasador artistic al țării sale, va celebra muzica și viața în cadrul unui concert special, parte a turneului dedicat aniversării a 85 de ani de viață și 70 de ani de activitate artistică. Biletele pentru concertul de la Sala Palatului au fost puse în vânzare, la prețuri cuprinse între 65 lei – 300 lei.

  • Gianna Naninni – 27 aprilie – Sala Palatului, București – ora 20.00

Gianna Naninni a devenit un nume cunoscut în întreaga lume după showul din ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale de Fotbal din 1990, cu melodia  „Un’estate ITALIANA”. La opt ani distanţă de la primul său concert în România, Gianna readuce fanilor români un spectacol „Best-of”. Biletele au prețuri suprinse între 95 lei și 275 lei.

Mai 2017

  • Cirque du Solei – Varekai – 3-7 mai – Romexpo, București – ora 20.00

Renumita companie Cirque de Soleil revine la București cu noul spectacol: „Varekai”. Evenimentul va avea loc în perioada 3-7 mai 2017 la Pavilionul Central din Romexpo. ”Varekai” înseamnă „oriunde” în limba rroma, limba hoinarilor universali. Regizată de Dominic Champagne, această producție aduce un omagiu sufletului nomad, spiritului și artei tradiționale a circului. Prețul biletelor pentru adulți variază între 154 lei și 550 lei. Copii beneficiază de o reducere de 30%.

  • East European Comic Con  – 5-7 mai – Romexpo, București

La fel cum ne-a obişnuit în fiecare an, East European Comic Con devine destinaţia est-europeană pentru toţi pasionaţii de filme, seriale, benzi desenate, jocuri şi internet. Printre invitații anunțați la cea de-a cincea ediție, se numără Nathaniel Buzolic, Craig Parker (actorul cunoscut pentru rolurile din Lord Of The Rings, Spartacus și Reign) și Tom Wlaschiha, cunoscut pentru rolul din Game of Thrones. Un abonament pentru cele trei zile costă 70 lei.

  • Diego el Cigala – 9 mai – Sala Palatului, București – ora 20.00

Supranumit „Sinatra al flamenco”, Diego el Cigala a câștigat două premii Grammy, a fost de cinci ori nominalizat la premiile Latin Grammy și este considerat unul dintre cei mai inovatori artiști ai secolului. Biletele au fost puse în vânzare pentru sume cuprinse între 150 lei și 250 lei.

  • Carlas Dreams – 13 mai – Arenele Romane, București – ora 20.00

Cu peste 300 de milioane de vizualizări pe YouTube, cu piesa „Sub pielea mea” pe locul 11 pe Shazam în lume, muzica celor de la Carla’s Dreams cucerește întreaga lume. Trupa își bucură fanii cu muzica, versurile intense, show-urile explozive și sound-ul divers. Biletele aces earlybird costă între 69lei și 179 lei.

  • Deep Purple – 13 mai – Romexpo, București – ora 20.00

Deep Purple este una dintre cele mai reprezentative trupe rock. Formația anunță turneul „The Long Goodbye” pentru promovarea noului album ‘inFinite’. În ultimul timp, trupa a explorat noi stiluri, stârnind interesul celor ce nu erau născuți pe vremea în care rockerii se aflau în topurile industriei muzicale. Biletele variază între 130 lei și 350 lei.

  • Al Di Meola – 20 mai – Sala Palatului,București – ora 20.00

Compozitorul şi chitaristul de jazz-fusion Al Di Meola va interpreta compoziţii noi şi, mai cu seamă, piese celebre marca „Piazzolla & Lennon-McCartney”. Pionier al unui nou stil de muzică instrumentală, o combinaţie inedită de sonorităţi jazz şi tonuri fusion cu elemente latino, Di Meola transformă sunetele chitarei în bijuterii de nepreţuit. Cel mai ieftin bilet costă 53 lei, iar pachetul VIP ajunge la 629 lei.

  • Disney Concert – Frozen – 27 mai – Sala Palatului,București – ora 19.00

Disnay aducela viață spectacolul „Frozen – Regatul de gheață”. Personajele iubite din filmul de desene animate coboară de pe marile ecrane, pentru a interpreta live toate melodiile adorate de către cei mici și cei mari. Prețul biletelor variază între 56 lei și 216 lei.

Iunie 2017

  • Andrea Bocelli – 22 iunie – PiațaConstituției, București – ora 18.00 & 25 iunie – Cluj Arena, Cluj – ora 18.00

Celebrul tenor Andrea Bocelli va reveni în România în 2017 pentru a susține două concerte extraordinare. Spectacolele vor cuprinde atât repertoriul său de operă, cât şi interpretări unice a celor mai îndrăgite hituri ale sale. Prețurile variază între 250 lei și 950 lei, pentru pachetul Exclusive VIP.

  • Evanescence – 28 iunie – Arenele Romane, București – ora 20.00

Evanescence este una dintre cele mai iubite și apreciate trupe rock americane. Cu albume vândute în zeci de milioane de exemplare în întreaga lume, muzica Evanescence a fost răsplătită cu numeroase nominalizări și premii internaționale. Până la 1 februarie, prețurile sunt cuprinse între 140 lei și 250 lei. Până pe 19 iunie,biletele rămase pot fi cumpărate pentru sume cuprinse între 170 lei și 300 lei.

Iulie 2017

  • Shine Festival 2017 – 1-2 iulie – Arenele Romane, București

Shine Festival a câștigat în 2015 titlul de „Best Alternative Festival” la Metalhead Awards. În 2016, festivalul s-a bucurat de prezența a peste 8.000 de spectatori în cele două zile de spectacole. Primele trupe confirmate pentru ediția din 2017 sunt: Alternosfera, Vița de Vie, Șuie Paparude, E.M.I.L., Coma și Luna Amară. Bietele Earlybird costă 55 lei sau 75 lei.

  • Electric Castle 2017 – 13-16 iulie – Castelul Banffy, Bontița

Electric Castle este primul festival din România care a mutat muzica electronică și suntele live ale concertelor pe scenele indoor sau în aer liber ale unui castel. Numele anunțate pentru ediția din 2017 sunt: alt-J, Moderat, Nero, Noisia Outer Edges, A-track, Architects, Dixon, DJ Sneak, Âme Live, Metrik & Dynamite MC, Etherwood, Soom T, Axel Thesleff și Crazy P Soundsystem. Abonamentele de acces general urmează să coste 319 lei.

  • Depeche Mode – 23 iulie – Cluj Arena, Cluj – ora 17.30

Legendarii de la Depeche Mode revin în România pentru a susține un concert, parte din Global Spirit Tour, turneu care va promova viitorul album „Spirit”, pe care formația îl va lansa în 2017. Concertul care va fi susţinut pe stadionul Cluj Arena în 23 iulie este al treilea pe care trupa britanică îl va susţine în România, după cele două din Bucureşti din 2006 şi 2013. Biletele costă 131 lei pentru acces pe gazon și ajung la 487 lei, la Tribuna VIP.

August 2017

  • UNTOLD Festival 2017 – 3-6 august – Cluj Arena, Cluj

Cea de-a treia ediție UNTOLD Festival va avea loc la Cluj-Napoca în perioada 3-6 august 2017. UNTOLD a fost desemnat BEST MAJOR FESTIVAL în cadrul European Festival Awards 2015. Doar cei înregistrați pe untold.com vor putea achiziționa tichetele în primă fază.

  • Rockstadt Extreme Fest 2017 – 10-14 august – Cetatea Râșnov, Brașov

Ediția a 5-a a festivalului Rockstadt Extreme Fest, va avea loc în perioada 10-14 august 2017 la Cetatea Râșnov. Primele trupe confirmate sunt: Opeth, Leprous, Korpiklaani, Nile, Wolfheart, Alestorm, August Burns Red și Napalm Death. Pe durata festivalului, biletele vor costa 300 lei. Până pe 1 februarie, acestea pot fi cumpărate cu 230 lei, urmând ca după această dată prețul să crească la 270 lei.

Septembrie 2017

  • Festivalul George Enescu 2017 – 2-24 septembrie – Sala Palatului, Ateneul Român, Sala Radio – București
În 2017, Festivalul va pune într-o nouă lumină muzica și creația lui George Enescu, precum și muzica clasică. În premieră absolută, pentru ediția 2017 a Festivalului George Enescu, la București se vor afla și remarcabili compozitori contemporani precum Sir James MacMillan, Rodion Shchedrin, Jörg Widmann, Iain Bell Nimrod Borenstein, Sven Helbig, Zygmund Krauze, Rolf Martinsson, Magnus Lindberg, Helmut Lachenmann, Vladimir Cosma și Thomas Larcher.

Octombrie 2017

  • Maximum Rock Festival 2017 – 13-14 octombrie – Arenele Romane – ora 18.00

Aflat deja la a șaptea ediție, festivalul a adus de-a lungul timpului nume cunoscute pe scena rock/metal internațională precum Kamelot, Epica, Moonspell, My Dying Bride, Annihilator, W.A.S.P., Dark Tranquility, Samael, Tristania, Unleashed și multe altele. Prețul biletelor Earlybird este de 89 lei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top