Cum influenţează culoarea cănii gustul cafelei

15.01.2015
Cum influenţează culoarea cănii gustul cafelei

Cum influenţează culoarea cănii gustul cafelei.

Cănile despre care studiul spune că ar reduce aroma amaruie a cafelei sunt cele albastre şi cele transparente, iar astfel se pare că nu mai este necesară adăugarea de zahăr suplimentar, susţin cercetătorii din Australia. La studiu au participat 36 de voluntari, care au fost puşi să bea cafea din ceşti în trei culori diferite – transparente, albe şi albastre.

Iniţial, voluntarii trebuiau să evalueze intensitatea gustului cafelei servită într-o ceaşcă albă şi dintr-una transparentă. Apoi, în a doua etapă, s-a constatat că în ceaşca albă cafeaua nu este chiar atât de dulce precum în ceştile de altă culoare, de exemplu.

Cea mai dulce a fost declarată cafeaua din cana albastră. Potrivit acestui studio bizar, oamenii asociază culoarea cafenie cu gustul amar, ceea ce face ca băutura revigorantă servită într-o ceaşcă albă să pară mai maronie.

Teoria conform căreia culorile pot influenţa şi modifica gustul alimentelor şi băuturilor nu este nouă. O altă cercetare desfăşurată anul trecut a demonstrat că spuma de căpşuni, servită într-o farfurie de culoare albă, este cu aproape 10% mai dulce şi cu 15% în plus mai gustoasă, faţă de cea servită într-o farfurie de culoare neagră.