Connect with us
facebook-13072015

Stil

Cum îți recunoaște Facebook fața

Cea mai populară rețea de socializare la ora actuală, Facebook, a dezvoltat un mecanism prin care poate recunoaște fața unei persoane cu ajutorul pozelor postate pe internet.

Oricât de intruziv ți s-ar părea acest lucru, cercetătorii din cadrul companiei Facebook au construit DeepFace, un algoritm care poate identifica o față cu o precizie de 97,25%, un procent care este aproape la fel de mare ca cel atins de oameni.

Yaniv Taigman și colegii săi de la laboratorul de Inteligență Artificială Facebook au găsit o metodă prin care pot să recunoască identitatea unei persoane prin intermediul pozelor postate pe rețeaua de socializare. Cercetătorii au creat un model tridimensional al unei fețe dintr-o fotografie, care poate fi apoi rotit în cea mai bună poziție pentru ca algoritmul să poată începe procesul de identificare și potrivire cu fețele din baza de date. Apoi, ei au folosit o rețea neurală care a fost antrenată pe o bază de date masivă de fețe pentru a încerca să potrivească fața cu una din setul de date din test.

Echipa a reușit o precizie de 97,25% în cadrul testului, setul de date conținând peste 13.000 de imagini cu fețe adunate de pe Internet. Scorul este foarte puțin sub cel al oamenilor. Un test care a folosit persoane reale a atins 97,5%.

Gary Huang, de la Universitatea Massachusetts, din Amherst, a declarat că sistemul nu este încă suficient de precis pentru sala de judecată, dar ar putea fi foarte util pentru a găsi automat potriviri pentru imaginile de supraveghere. Momentan Facebook nu a făcut public niciun comunicat cu privire la intențiile lor cu DeepFace.

Sursa foto: misclicks.com.mx

4 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top