Cum recunosti prietenii falsi

31.03.2016
Cum recunosti prietenii falsi

„Un prieten adevarat te prinde de mana si iţi atinge inima”, spunea scriitorul Gabriel Garcia Marquez. Totusi, o prietenie adevarata este destul de greu de gasit, intrucat sunt multi oameni care vor doar sa profite de increderea ta si de sentimentele tale.

Iata cateva semne prin care poti sa iti dai seama ca ai prieteni falsi:

Fac in mod constant promisiuni pe care nu si le tin

Sa spunem ca ti-ai facut planuri sa mergi cu ei undeva. Ei iti garanteaza ca vor merge cu tine si ca nu ar rata ocazia aceasta pentru nimic in lume. Apoi…te trezesti cu ochii in soare. Bineinteles ca au tot timpul o explicatie pentru acest lucru, pentru ca nu vor sa isi asume responsabilitatea sau sa se simta vinovati. O sa iti promita ca isi vor lua revansa, dar data viitoare se va intampla acelasi lucru.

Citeste si: Cum afli cine te-a scos din lista de prieteni pe Facebook!

Gasesc mereu scuze ca sa nu fie alaturi de tine cand ai nevoie

Ai nevoie de ajutor intr-o problema importanta si apelezi la ei. Imediat gasesc un pretext pentru care nu pot sa iti fie alaturi si isi cer scuze seci. Data viitoare cand ai nevoie de ei, vor veni cu alta scuza si chiar vor fi dispusi sa jure ca te-ar fi ajutat, dar au avut o alta treaba care nu a necesitat amanare sau cine stie ce. Sigur ca daca tu vei aplica acelasi tratament se vor supara pe tine.

Sunt lingusitori

Daca iti merge bine, ai reusit sa castigi multi bani sau poti sa ajuti intr-o chestiune importanta, probabil ca „prietenii” tai vor incepe sa te laude si sa se bata cu pumnii in piept ca ei cel mai bun amic. Ciudat ca aceste laude nu le-ai auzit si in momentele mai putin fericite, nu?

Apasa aici pentru a citi in continuare, in pagina urmatoare, cum sa recunosti prietenii falsi