Connect with us
Cum să adaugi sare și piper ținutei tale vestimentare

Stil

Cum să adaugi sare și piper ținutei tale vestimentare

În mod evident, articolele vestimentare sunt elementele de bază în ținutele pe care le alegem zilnic. Acestea ne țin de cald, ne protejează de razele solare sau ne accentuează anumite părți ale corpului. Deși avem posibilitatea de a le combina în diverse moduri, întregul proces de alegere a unui outfit ar fi mai puțin interesant dacă nu ar exista și accesoriile. Poate am arăta mult prea uniform, iar personalitatea și stilul personal ar rămâne ascunse. Când vorbim despre accesorii, acestea nu se limitează doar la bijuterii; gențile de mână, curelele, ochelarii de soare, toate intră la socoteală.

Există câteva obiecte care nu sunt luate la purtare foarte des, fie pentru că sunt considerate a fi mai adecvate „pentru zilele bune”, fie pentru că nu ne aflăm în anotimpul potrivit. Dacă ne decidem să ne bazăm mai mult pe imaginație și să transformăm ziua de astăzi într-o ocazie specială, aspectul nostru fizic ne va determina o stare de bine și vom deveni totodată inițiatoare de noi tendințe.

Imaginându-ne că măsurăm o siluetă feminină din cap până în picioare, sunt trei accesorii care captează îndeosebi interesul.

Cum să adaugi sare și piper ținutei tale vestimentare

Tiara, un accesoriu feminin

Timp de zeci de ani, tiara a fost o bijuterie evocatoare, folosită în principal la balurile mascate sau în cadrul petrecerilor tematice. Cu toate acestea, în ultimii ani, accesoriul a apărut din ce în ce mai des pe podiumurile internaționale, precum și în seriale ca Game of Thrones sau The Crown. Acest obiect regal este prezent și în jocuri, în slotul Shining Crown reprezintă simbolul suprem printre celelalte elemente care fac parte din design-ul jocului și în Crown and Anchor, jocul simplu de zaruri care a fost pus în practică pentru prima oară de marinarii britanici din Marina Regală, se găsește inscripționat atât pe tabla de joc, cât și pe zaruri.

Brățara de picior

Brățara de picior, un accesoriu inedit

Brățara de picior, acel element deosebit care pare că îmbrățișează glezna, demonstrează că nu a fost doar o tendință trecătoare a anilor ’90, ci este și cel mai râvnit accesoriu din multe sezoane nu demult apuse. Versiunea brățării moderne este definită mai mult ca niciodată de versatilitate. Spre deosebire de predecesoarea sa, care a fost într-o anumită măsură constrânsă de combinarea cu ținute potrivite pentru plajă, aceasta poate însoți practic orice ținută, în orice moment, îmbunătățindu-i instantaneu aspectul. Cele mai îndrăznețe persoane nu uită de ea nici pe timp de iarnă, așezând-o cu încredere peste șosetă. O brățară de picior se combină frumos atât cu o ținută colorată, cât și cu una alb-negru. În cele mai multe dintre cazuri, dacă mizezi pe simplitate cromatică, ai șanse mai mari ca acest accesoriu să fie observat. Drept dovadă stă Phyllis Dietrichson, la femme fatale din filmul noir Double Indemnity, care reușește să scoată în evidență acest detaliu alăturat ținutei elegante. Chiar dacă scenele inițiale în care ea apare purtând-o sunt pline de suspans și mister, stabilind totodată intriga întregii acțiuni, distinctul accesoriu nu poate fi trecut cu vederea.

inelele pentru picior adauga sare și piper ținutei tale vestimentare

Inelele pentru picior adaugă sare și piper ținutei tale vestimentare

Inelele pentru degetele de la picioare sunt un mod distractiv și simplu de a adăuga un pic de feminitate oricărei ținute, fără a depune efort. În ciuda dimensiunii sale reduse, acest accesoriu poate fi plin de farmec și, dincolo de aspectul său delicat, se ascunde o semnificație profundă. Cele mai vechi consemnări ale femeilor care purtau inele la degetele de la picioare provin din India. Epopeea sanscrită, „Ramayana”, scrisă de poetul Valmiki, în secolul al IV-lea î.Hr., menționează utilizarea acestui accesoriu decorativ de către mirese. Inelele purtate pe același deget de la ambele picioare indicau de obicei că o femeie avea deja un partener de viață. Aceste bijuterii erau folosite adesea și în scopuri terapeutice sau pentru a alunga spiritele rele.

Indiferent dacă alegi unul dintre aceste trei accesorii sau te decizi asupra altuia, distrează-te în combinațiile pe care le faci. Gândește-te și de ce anume îl porți, nu doar cum. Cu siguranță vei stârni o conversație și indicat ar fi să ai o explicație.

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top