Connect with us

Stil

Cum să faci pe cineva să se îndrăgostească de tine

Se spune că nu există o rețetă prin care să faci pe oricine să se îndrăgostească de tine. Oamenii de știință au descoperit însă anumite elemente esențiale care îți cresc șansele să primești atenția dorită din partea persoanei iubite.

Iată care sunt trăsăturile comune relațiilor reușite: asemănări (lucruri pe care cei doi le au în comun), apropiere geografică, aspect și personalitate plăcute, afecțiune reciprocă, satisfacerea nevoilor, atracție sexuală, interacțiune socială, detalii din privirea, vocea sau postura persoanei iubite, dorința de a avea o relație, timpul care poate fi petrecut împreună, misterul.

De asemenea, apropierea geografică este esențială într-o relație. O distanță mai mică înseamnă că persoanele se văd mai des, iar această expunere repetată duce de cele mai multe ori la formarea unor sentimente de simpatie. Este același principiu pe care îl folosesc agențiile de publicitate: prezintă de mai multe ori un produs şi în final acel produs va fi plăcut.

Citește și: Există dragoste la prima vedere? Concluzia oamenilor de știință

Desigur, o expunere repetată nu creează sentimentul ci accentuează unul existent deja. Asta nu înseamnă că o persoană se va îndrăgosti de un coleg pe care nu-l place, doar pentru că îl vede zilnic. Dar dacă există o atracție, aceasta va deveni cu timpul mai puternică.

Prima impresie este și ea foarte importantă. Expunerea repetată va accentua aceste impresii, mai ales dacă vorbim de dragoste la prima vedere. Cei care își petrec tot timpul acasă şi la birou nu trebuie să se mire că rămân singuri, deoarece locul în care petrec cea mai mare parte a timpului este foarte important.

Al doilea aspect esențial este caracterul. Cei care au mai multă experiență în relații sunt mai siguri pe ei și viitoarele relații vor fi mai solide. Oamenii nesiguri pe ei tind să considere dragostea mai mult un joc, iar acest lucru duce la o relație conflictuală și mai puțin intimă, spun cercetătorii.

De ce ai nevoie pentru a câștiga inima persoanei iubite

În privința asemănărilor, cercetătorii atrag atenția că zicala potrivit căreia contrastele se atrag nu este chiar corectă. Oamenii tind să aleagă parteneri cu care au lucruri în comun. Studiile arată că în cuplurile care au multe lucruri în comun armonia este mai bună.

Citește și: Ce şanse ai în dragoste, în funcţie de ora naşterii

Partenerii care au atitudini, comportament, temperament asemănător rămân deseori mai mult timp împreună.

Din punct de vedere emoțional, oamenii sunt mai predispuși să se îndrăgostească atunci când sunt mai emotivi, mai sensibili. Emoțiile puternice, chiar și cele negative survenite în urma unei despărțiri sau a unei pierderi, îi fac pe oameni mai vulnerabili și mai doritori de afecțiune.

Însă situațiile de aceste gen ne pot păcăli. Când suntem mai sensibili putem crede că suntem îndrăgostiți, fără ca asta să fie adevărat.  Excitarea stimulează răspunsul natural, adică acela de a căuta un potențional partener.

Vizionarea unui film horror sau de acțiune produce o asemenea stare de excitare și stimulează apropierea între parteneri. Însă starea de excitare nu produce atracția dintre parteneri ci doar accentuează un sentiment existent.

Aspectul fizic este și el extrem de important. Să nu credeți niciodată o femeie care spune că pentru ea înfățișarea partenerului nu contează!

Citește și: Cinci zodii care sufera mereu din iubire

Un studiu a demonstrat că atunci când sunt păcălite că sunt supuse unui test cu detectorul de minciuni, femeile recunosc că sunt mai atrase de bărbații frumoși. Dar, când li se spune că nu sunt testate cu acel aparat, cele mai mult spun că pentru ele aspectul fizic nu prea contează.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top