Connect with us
Relațiile de dragoste nu sunt ușoare – Iată de ce uneori relațiile devin prea complicate!

Știri

Relațiile de dragoste nu sunt ușoare – Iată de ce uneori relațiile devin prea complicate!

Mulți oameni au impresia că oferă totul într-o relație, însă nu primesc ceea ce își doresc. Relațiile de dragoste nu sunt tocmai ușoare, uneori pot deveni destul de complicate. Sunt lucruri care pot dăuna iubirii și care pot duce la despărțire. 

Deseori, chiar și prea multă atenție oferită partenerului poate fi un lucru enervant. Deja se știe că oamenii nu iubesc cu aceeași măsură, unii se implică mai mult, alții mai puțin. Ideal ar fi ca cei doi parteneri să-și ofere la fel de multă dragoste, dar asta este aproape imposibil. 

În cazul în care unul iubește foarte mult – oferă dragoste, atenție, înțelegere – și altul se plictisește, poate fi neplăcut și poate dăuna relației. Dacă unul se dedică relației și nu primește un răspuns pe măsură, atunci efortul lui este în zadar. 

Psihologii spun că asta se întâmplă în multe relații toxice. Cu siguranță o persoană care oferă dragoste, dar nu primește la fel, se va simți frustrată și epuizată din punct de vedere emoțional. Prin urmare, acea persoană care observă nepăsarea partenerului, ar trebui să se oprească, să renunțe la o astfel de relație care îi scade stima de sine și respectul. Din păcate, oamenii nu fac asta, ei stau în relații toxice din cauza faptului că le este teamă de singurătate.  

Cercetătorii au descoperit că apogeul – din punct de vedere sexual – în cupluri apare în a doua jumătate a primului an de relație. Începând din acea perioadă se observă clar un declin și asta în mare parte din cauza faptului că partenerii sunt familarizați cu practicile lor sexuale și de aceea se plictisesc, își pierd interesul. Pentru a avea o relație intimă, de lungă durată, ei recomandă cadourile sexuale de tip vibrator, dar și alte tertipuri prin care se poate îmbunătăți viața sexuală. Încrederea și împărtășirea dorințelor proprii cu persoana iubită stimulează „activitatea în pat”. 

Uneori și absența poate fi de ajutor în relație. Atunci când te îndepărtezi puțin de persoana dragă, apare dorul, care poate amplifica sentimentele. Oamenii știu deja că atenția obsesivă și dorința manifestată excesiv duc la disconfort, plictiseală și iritație, și nicidecum nu reprezintă cel mai potrivit mod prin care ei își pot demonstra marea iubire. 

Probabil acesta este principalul motiv pentru care relațiile pe termen lung devin plictisitoare și chiar obositoare; cei doi nu mai găsesc acel echilibru între spațiul personal și iubire. Ei au nevoie de dragoste, dar și de un timp pentru a se regăsi pe ei înșiși. 

Când simți că dai prea mult în relația cu persoana iubită și ai senzația că ea profită și nu apreciază sentimentele tale, ai tendința de a deveni frustrat și nefericit. Probabil că într-o zi aceste stări negative acumulate vor ieși la suprafață, acela va fi momentul când vei renunța la relație. Îți vei da seama că ai iubit o persoană pe care probabil nu o cunoșteai atât de bine și care nu a fost așa cum ți-ai imaginat-o inițial. 

Ai iubit prea mult o persoană, poate fi în detrimentul unei relații. Există situații în care se spune că „iubești ca un nebun” și nu vezi lucrurile la adevărata lor valoare. O astfel de „iubire oarbă” nu este o iubire sănătoasă, ea poate duce la negarea unor adevăruri dureroase. Mulți oameni care sunt în relații toxice, nu fac decât să confunde durerea cu dragostea. Psihologii consideră că atașarea de o persoană care nu este potrivită va duce la nefericire și la sentimente de sufocare pentru aceasta. A iubi excesiv pe cineva nu este normal. Dragostea și atenția puternică față de cineva probabil apare din teama de a nu pierde acea persoană, din lipsa încrederii în sine și asta nu este bine. 

Această atitudine va avea consecințe și va duce la terminarea relației. Dragostea excesivă față de cineva nu va duce la dezvoltarea relației și nici la fericirea în cuplu. Este nevoie de acel sentiment de independență pentru ca relația să fie armonioasă și fericită. Ideal este să-i oferi persoanei iubite spațiu și timp, să înțeleagă cum este relația, să accepte sau nu situația. Indiferent cât iubești de mult, trebuie să respecți nevoile, dorințele persoanei dragi. 

Relația nu trebuie forțată, trebuie să crească independent, fără a face lucruri prin care să-ți arăți disperarea. Dragostea adevărată este generoasă și de încredere. Dragostea obsesivă este nesănătoasă. 

Toată lumea are nevoie de iubire și de respect, de o relație reală, dar și de spațiul personal, care să fie respectat. 

  

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top