Cum să scapi de riduri și acnee folosind un cub de gheață

06.03.2017
Cum să scapi de riduri și acnee folosind un cub de gheață

O vorbă din bătrâni spune că destinul îți este scris pe față. Chiar dacă nu crezi în aceste cuvinte, cu siguranță vrei să îți păstrezi chipul cât mai tânăr și sănătos, pentru cât mai multă vreme. Secretul unui ten frumos și sănătos pare să stea în terapia cu cuburi de gheață, sau crioterapie.

Încă din antichitate, omul a folosit efectele terapeutice ale frigului, pentru a calma durerea, a reduce inflamațiile, a crește imunitatea organismului și a preveni bolile. În zilele noastre, crioterapia te învață cum să scapi de riduri și să devii mai frumoasă, folosind un cub de gheață.

Ce trebuie să știi despre tratamentele cu gheață

#Aceste tratamente trebuie folosite doar pe fața bine curățată.

# Poartă mănuși în momentul în care ții un cub de gheață în mâini. Acestea îți vor proteja mâinile, mai ales dacă vrei să îți faci un tratament facial complex.

Citește și: Tratament cosuri cu miere de albine

# Dacă îți faci un masaj cu gheață, învelește-o în prealabil într-un material moale sau în plastic.

# Poți pune direct cubul de gheață pe chip, dacă vrei să reduci acneea dintr-o anumită zonă sau pungile de sub ochi.

# Pentru a evita senzația de arsură, nu ține niciodată gheața pe corp mai mult de o  oră.

# Pentru a dubla beneficiile unui asemenea tratament, fă-ți cuburi de gheață cu castravete, ceai verde sau usturoi.

1. Te ajută să obții o piele mai fină

În fiecare seară sau înainte de a merge la culcare, încearcă următoarea tehnică: spală-te bine pe față, umple o pungă cu gheață și masează-ți chipul și gâtul preț de 3 minute. În câteva zile, vei observa cum apar rezultatele: piele va arăta mai fină și mai proaspătă. Terapia cu gheață previne ridurile și te ajută să dormi mai bine.

2. Scapi de acnee

Tratamentele cu gheață sunt extrem e eficiente în a scăpa de acnee. Spală-te pe față, învelește un cub de gheață într-o cârpă moale sau șervețel, și presează punctul de acnee preț de 3-5 minute. Rezultatele te vor surprinde!

3. Reduce ridurile

Cea mai simplă metodă funcționează astfel: gheața îmbunătățește circulația sângelui și previne îmbătrânirea prematură și ridurile. Poți să își masezi fața în fiecare zi, înainte să aplici machiajul.

Citește și: Tratament cu ulei cald pentru unghii puternice

4. Micșorează porii

Masează-ți fața cu un cub de gheață preț de 2 sau 3 minute. Dacă faci acest lucru preț de câteva zile la rând, vei observa că aspectul de porii largi sau deschiși se va minimaliza.

5. Scapi de aspectul de ochi umflați

Sunt multe motive pentru care ochii capătă un aspect umflat, însă tratamentele cu gheață pot remedia rapid acestă problemă neplăcută. Învelește 2 cuburi de gheață într-o bucată de material, așează-le pe ochii închiși și masează zona inflamată timp de două minute, cu mișcări circulare.

6. Reduce grăsimea de pe abdomen

Dacă nu vă permiteți o ședință profesională de crioterapie, există o variantă de tratament pe care o puteți încerca acasă. Așezați-vă pe abdomen un pachet de cuburi de gheață. Dați-l la o parte pentru 3 minute și apoi repetați procedura timp de maxim o oră. Puteți folosi pachete de gheață cu ceai verde, rozmarin sau cafea.

Gheața transformă celulele albe de grăsime în celule maronii, care sunt arse mai repede prin procesele metabolice. Acest truc funcționează cel mai bine alături de un stil de viață sănătos, cu mișcare și o dietă corespunzătoare.