Cum trebuie să minți ca să te creadă toată lumea

08.06.2015
Cum trebuie să minți ca să te creadă toată lumea

Oamenii de știință au descoperit cum trebuie să minți ca să te creadă toată lumea. Nu este deloc greu să descoperi o persoană mincinoasă, mai ales dacă felul în care minte este ușor de depistat. Există însă și anumite metode care funcționează aproape de fiecare dată.

Potrivit studiilor psihologice realizate de-a lungul timpului, un bun mincinos este în primul rând un bun actor. Psihologul olandez Aldert Vrij de la Universitatea din Portsmouth a realizat împreună cu colegii săi experți un studiu prin care erau observați mai mulți subiecți mințind.

„Mincinosul perfecte este manipulator, bun actor, atrăgător fizic, spontan prefăcut, încrezător în forțele proprii, capabil să-și ascundă emoțiile, elocvent, bine pregătit cu argumente pentru a-și justifica răspunsurile, capabil să vorbească mult dezvăluind puțin, creativ, inteligent, onest, capabil să detecteze dacă celelalte persoane cred în minciunile sale”, spune psihologul olandez.

CHEILE UNEI MINCIUNI REUȘITE


1. TREBUIE SĂ SPUI UN ADEVĂR PE JUMĂTATE

O minciună bună folosește și puțin adevăr, pe care îl manipulezi după propriile tale pofte. Pune-ți baza în explicațiile tale pe fapte reale, ce pot fi verificate de ceilalți, și deturnează atenția spre ceea ce vrei să transmiți de fapt.

2. LIMBAJUL CORPORAL
Nu folosi prea multe gesturi când minți. Stai cât mai rigid posibil și încearcă să transmiți seriozitate tot timpul.

3. EVITĂ SCUZELE
Oferă informații puține și repetă de multe ori lucrurl care vrei să intre bine în cap interlocutorului.

4. NU TE VICTIMIZA
Nicio secundă să nu te întristezi dacă cei din jur nu te cred. Arată-te stăpân pe situație și privește-l în ochi pe cel pe care-l minți.