Connect with us

Stil

De ce nu trebuie sa intri in Sfantul Altar

Interdictia de a intra in Sfantul Altar nu este neaparat o interdictie, spun multi preoti, ci este un sfat de care e bine sa tinem cont.

Altarul este cel mai sacru loc dintr-o biserica deoarece acolo, pe masa sfanta, sunt cele mai puternice taine: in altar Hristos se dezbraca, se lasa rastignit, injunghiat, e mort si ingropat in potir pentru ca tot din potir sa invie catre gurile credinciosilor.

Aceste lucruri le spune chiar parintele Constantin Necula din Sibiu, una dintre cele mai apreciate figuri preotesti din Romania.

„A te impartasi cu Hristos este mai de pret decat a avea vedenii cu Hristos”, spune parintele Necula pentru crestinortodox.ro.

Parintele Necula spune ca nu e o lege ca in biserica femeile sa nu intre pe usa dreapta sau alte cutume. Preotul spune ca pot fi incalcate aceste reguli, in anumite conditii. In altar pot intra femeile care ajuta la spalatul pe jos (cu dezlegarea preotului) sau copiii care fac ora de religie in biserica.

„Eu tot imi pun problema, cum Dumnezeu sa le invat pe fetele astea de la noi de la facultate, pe tinerele domnisoare, sa le invat sa predea religie, sa le povesteasca copiilor despre frumusetea Liturghiei, frumusetea altarului, iar ele sa nu vada nimic din toate astea?”, se intreaba profesorul Necula.

Citeste ce spune parintele Necula despre Sfantul Altar pe Revista Teo.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top