De ce să bei cafeaua preparată la rece

10.06.2015
De ce să bei cafeaua preparată la rece

Pentru majoritatea oamenilor cafeaua este de nelipsit în fiecare dimineață. Ea te ajută să te trezești, să fii mai energic și să începi ziua mai binedispus. Cafeaua aduce numeroase beneficii pentru organism, însă iată că acum poți îmbunătăți experiența din fiecare dimineață: servește cafeaua preparată la rece!

Organismul funcționează cel mai bine atunci când se află într-o stare relativ alcalină. Stomacul are o aciditate ridicată, însă restul sistemului digestiv este alcalin. Cercetătorii spun că există cu siguranță mai multe beneficii în urma consumului de cafea, dacă aceasta este preparată la rece, căci ea devine mai alcalină. Modul obișnuit în care preparăm cafeaua zi de zi reduce din proprietățile acesteia, distruge structura moleculară și antioxidanții.

Pe piață există numeroase aparate care te ajută să prepari cafeaua la rece, însă o poți face foarte ușor acasă, fără să cheltui o mulțime de bani pe astfel de dispozitive. Odată preparată, cafeaua rezistă în frigider până la 3 zile și poate fi consumată în siguranță. Ai nevoie de o ceașscă de cafea măcinată grosier spre mediu, pentru a facilita filtrarea. Pune cafeaua într-un borcan curat și adaugă 3 cești de apă rece. Lasă borcanul la frigider timp de 12-24 de ore. Așează apoi o hârtie de filtru sau o pânză fină peste gura borcanului și filtrează cafeaua, pentru a lăsa zațul în urmă. Servește-o așa cum este sau cu gheață.

În câteva zile de vei obișnui cu gustul deosebit, mult mai proaspăt al acestei cafele și nu te vei mai putea despărți de ea. Este o variantă excelentă pentru zilele toride de vară și totodată mult mai practică, cafeaua rece rezistând până la 3 zile în frigider. Această metodă de preparare îți asigură toate beneficiile de care ar trebui să te bucuri atunci când bei cafea, te răcorește și te face să te simți mult mai energic, în comparație cu cafeaua preparată în mod clasic.