Connect with us
Detalii nebănuite despre executarea soților Ceaușescu. Unde au fost aruncate cadavrele

Stil

Detalii nebănuite despre executarea soților Ceaușescu. Unde au fost aruncate cadavrele

Nicolae Ceaușescu a fost una dintre cele mai controversate și dure prezențe din România. Oamenii au fost profund marcați de către regulile pe care dictatorul le impunea și greutățile pe care le suportau în perioada în care el s-a aflat la conducerea țării noastre. După mai bine de 3 decenii de la executarea lui, continuă să iasă la suprafață detalii nebănuite despre viața lor, dar și despre momentul în care cei doi au fost uciși. Despre acest subiect a vorbit pentru gsp.ro și Cristian Gațu, un fost handbalist român, dar și șeful dispozitivului din Ghencea.

Ce s-a întâmplat cu cadavrele soților Ceaușescu după execuție

Cristian Gațu, dublu campion mondial la handbal cu naționala României, a vorbit pentru gsp.ro despre cele mai interesante experiențe pe care le-a trăit în cariera sa. Unul dintre ele se referă la un episod din timpul Revoluției de la 1989, în urma căreia a fost ucis Nicolae Ceaușescu și soția sa, Elena. El își amintește de momentul în care a fost sunat de un general, care l-a anunțat că urmează să vină anumite persoane, dar și un elicopter.

Cristian Gațu mărturisește că s-a temut pentru viața lui, deoarece se afla în preajma unor persoane influente, periculoase. La sosirea elicopterului, campionul a observat că de acolo au fost aruncați doi saci, pentru care generalul Stănculescu a cerut ajutor să fie cărați. El se gândea că acolo se află soții Ceaușescu, drept pentru care a și întrebat, să se asigure. Bănuiala i-a fost confirmată și s-a bucurat, pentru moment, că cei doi au fost uciși. Acum, el a declarat că regretă atitudinea lui de atunci și se roagă la biserică pentru a scăpa de aceste sentimente ce încă îl încearcă.

„Eu nu știam ce e acolo, în saci… Gelu Voican Voiculescu i-a cerut lui Stănculescu niște băieți să care sacii, dar să mă duc și eu cu ei. Am căutat noi ce-am căutat, n-am găsit nimic, moment în care am zis: «Lasă-i să-i mănânce ciorile!». L-am întrebat dacă e vorba de ei… El mi-a făcut semn că da. Și m-am bucurat: bine că i-a rezolvat, bine că i-a omorât! Fapt pentru care și acum mă duc la biserică să-mi cer scuze, că n-am procedat corect.”, a declarat marele campion.

Timp de 12 ore, trupurile celor doi soți au fost lăsate de izbeliște pe câmpul din jurul stadionului Steaua. Mai apoi, acestea au fost găsite și duse la Spitalul Militar.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top