Connect with us
Secrete din viața lui Nicolae Ceaușescu. Care era mâncarea preferată a dictatorului

Stil

Secrete din viața lui Nicolae Ceaușescu. Care era mâncarea preferată a dictatorului

Nicolae Ceaușescu a fost cel mai controversat personaj al istoriei noastre. Dictatura lui a marcat semnificativ omenirea, iar perioada în care el s-a aflat la conducere a fost una extrem de grea, plină de reguli stricte și lipsuri. Deși unii au trăit acele vremuri și se bucură de saltul la democrație, alții sunt în continuare interesați de Nicolae Ceaușescu și vor să afle secrete din culisele acestui mare om. Vă vom prezenta astăzi unele dintre cele mai interesante obiceiuri ale lui Ceaușescu, precum plăcerile culinare ale celui mai de temut om din istoria noastră.

Preferințele culinare ale lui Ceaușescu

În cartea „Dictators’ Dinners: A Bad Taste Guide to Entertaining Tyrants”, autoarele americane Victoria Clark şi Melissa Scott au vorbit despre cele mai ciudate preferințe culinare ale dictatorilor și au oferit detalii foarte interesante despre gusturile extravagante ale celor mai importanți oameni, precum și teama că cineva le-ar putea face rău prin intermediul mâncării. Printre liderii prezentați în carte se răgesește și marele Nicolae Ceaușescu, cunoscut pentru stilul său de viață plin de lux.

Se pare că Ceauşescu era un mare consumator de musaca de legume, cu ou şi smântână pe deasupra, piftie de crap gătită în stil românesc şi salate simple cu roşii, ceapă şi brânză, pe care le consuma cu friptură. În plus, acesta evita să consume orice mâncare dacă aceasta nu era verificată înainte. Dictatorul se temea că cineva l-ar putea otrăvi, drept pentru care arunca mâncarea care i se servea la evenimente formale pe podea şi o împingea cât mai departe de el.

De altfel, Teodor Stoleru, fostul bucătar al dictatorului, a vorbit și el despre preferințele culinare ale lui Ceaușescu. El a mărturisit că mâncarea preferată a lui Nicu era pieptul de pui cu gutui, preparat pe care îl consuma cel mai mult toamna, când obișnuia să meargă la vânătoare. Printre felurile de mâncare pe care le consuma cel mai des se regăseau și sarmalele sau gogoșile.

Și menajera soților Ceaușescu a vorbit despre ceea ce le plăcea acestora să consume, mărturisind că erau cu adevărat pretențioși. Ei preferau dulciurile făcute în casă și nicio parte din mâncare nu era aruncată. De exemplu, părțile fără carne ale unei păsări mergeay la ciorbă, iar pe cele mai bogate în carne le voia la grătar.

„La desert voia dulciuri făcute în casa: placinta cu brânză sau minciunele, care-i plăceau mult. Făceam minciunele cu cocă, cu ou, cu un pic de oțet ca să fie fragede. Coca o întindeam ca pe o foaie de tăiței, mult mai subțire decât o foaie de tăiței, o tăiam cu o formă de melc sau trandafir și o puneam în ulei, la prăjit. Ieșea o floare mare, cât o farfurie.”, a declarat Suzana Andreiaș.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top