Categorii Stil

E dovedit ştiinţific : cu toţii minţim!

E dovedit ştiinţific : cu toţii minţim! Mulţi consideră că o mică minciună nu poate răni pe nimeni, însă ce se întamplă la nivel mondial este cu adevărat îngrijorator.

Savanţii de la Universitatea din Massachusetts au descoperiacă discuţia este mai lungă, procentul minciunilor creşte. Cu alte cuvinte, cu cât povestim mai mult, cu atât simţim nevoia să “înflorim” mai mult adevărul.

Oamenii zic multe minciuni în conversaţii, dar nimeni nu se aştepta să fie descoperit faptul că neadevărurile sunt parte din rutina noastră zilnică, a declarat psihologul Robert S. Feldman, unul dintre cercetătorii care au efectuat studiul. Analiza va fi publicată, în iunie, în revista de specialitate “Jurnalul de Psihologie Socială Primară şi Aplicată”.

Şi aici se vede diferenţa dintre sexe. Rezultatele studiului mai arată că natura minciunilor femeilor nu e aceeaşi cu cea de cea spusă de bărbaţi. Feldman a atras atenţia că reprezentanţii celor doua sexe spun neadevăruri în mod diferit. Femeile au tendinţa de a minţi cu intenţia de a face o altă persoană să se simtă bine, acestea fiind numite minciuni altruiste, în timp ce bărbaţii mint cu scopul de a se pune pe ei într-o lumină favorabilă.

Acest articol a fost actualizat la: 2016-01-20T18:30:11+02:00 18:30

Share
Scris de
Huff

Acest site foloseste cookies.

Read More