Connect with us
Secretul unei relații de durată este conștientizarea celor cinci etape ale iubirii. Dacă știi să treci prin toate etapele, vei fi fericit.

Stil

Există cinci etape ale iubirii, dar mulți oameni se blochează la a treia

„Se pare el / ea nu a fost pentru mine”. Aceasta este fraza pe care o auzim de multe ori ca o explicație de la cineva care tocmai a trecut printr-o despărțire. Devine de neînțeles mai ales atunci când auzim că doi oameni se despart, deși păreau cuplul perfect.

După 40 de ani de cercetare, medicul psiholog Jed Diamond a ajuns la concluzia că majoritatea oamenilor își găsesc iubirea vieții lor. Însă, problema este că ei nu pot trece împreună prin cele cinci etape ale iubirii. Ei se opresc la a treia.

Iată care sunt cele cinci etape ale iubirii

1. Îndrăgostirea

Îndrăgostirea este etapa în care te afli într-un nor de hormoni de fericire. Acesta este momentul când tu proiectezi toate dorințele și speranțele tale asupra partenerul tau. Partenerul tau devine rapid persoana ideala pentru tine; el pur si simplu nu are defecte. Tu crezi că el va fi întotdeauna în măsură să-ți îndeplinească dorința și crezi fiecare cuvânt pe care îl spune. Tu crezi atât de mult în puterea dragostei încât nicio voce sceptică nu te va face să te oprești sau să gândești cu precauție.

2. Devenirea unui cuplu

În această etapă, iubirea devine mai puternică. După o succesiune de întâlniri și discuții, totul va fi înlocuit cu mutarea împreună. Astfel vă veți cunoaște reciproc, iar prezența ta începe să aibă un efect asupra tuturor aspectelor vietii partenerului tău. Acesta este un moment de unitate și bucurie. La un moment dat, după mai multe luni sau ani, această perioadă poate asista la apariția copiilor, care va întări legătura dintre parteneri. Te simți proteja și de dorit. Iar tu crezi că ți-ai gasit cu siguranta persoana potrivită pentru tine, că relația voastră a fost decisă de soarta.

3. Deziluzia

Aceasta este perioada în care speranțele încep să fie întrerupte. Este atunci când începi să ai impresia că sentimentele tale se pot risipi și nu se întorc; când ai impresia că partenerul tău devine atât de complet previzibil, iar comportamentul lui te enerveaza în atât de multe feluri; când începeți să simțiți nevoia unei pauze sau chiar vă spuneți că nu este pentru tine.

4. Crearea dragostei adevărate și de durată

Dacă închideți ochii și încercați cel mai greu lucru și anume să continuați in ciuda reticenței, se poate trece peste etapa a treia:deziluzia. Mintea ta este eliberată de acele iluzii pe care le-ai proiectat asupra partenerul în etapele anterioare. Persoana care stă în fața ta nu este imaginară, ci este o persoană reală. Acceptă – și mai important – înțelege neajunsurile lui. Acum este timpul să te vindeci și să te muți la etapa finală.

5. Folosirea puterii în doi pentru a schimba lumea

Acum, că îți dai seama că ai învățat să depășești neînțelegerile și ai constatat o legătură profundă, puternică, de durată, vei ajunge la o concluzie: că voi doi aveți puterea de a schimba ceva în această lume. Nu este despre a fi cu cineva alături în această viață de dragul lui, ci este o cauză mai mare. Să puteți lucra împreună, să puteți scrie împreună, să creați ceva împreună…orice împreună. Atunci când totul începe să funcționeze ca un întreg, după ce au fost depășite toate etapele anterioare, puteți spune cu certitudine ”această persoană este pentru mine”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top