Connect with us

Stil

Dragostea chiar trece prin stomac! Cu cât te îngrași în doar o săptămână după ce te căsătorești

Dragostea trece prin stomac? Se pare că da! Și nu ne mai bazăm doar pe o credință populară când afirmăm acest lucru ci chiar pe un studiu științific. Află câte kilograme pe ea o persoană la doar 7 zile după ce s-a căsătorit.

Un studiu publicat recent în „Social Science and Medicine” a analizat cum se schimbă obiceiurile alimentare ale persoanelor căsătorite în doar 24 de ore de la nuntă. Imediat după ce au făcut marele pas, mirele și mireasa devin ceva mai durdulii cu exact 2,41 kilograme (în medie).

Pentru această cercetare, au fost analizate 10.000 de persoane căsătorite și necăsătorite din Europa. Astfel că, s-a constatat faptul că celibatarii au un indice de masă corporală de 25,7 în timp ce bărbații căsătoriți urcă binișor la 26,3 în doar două zile de când au devenit soți cu acte în regulă. Și la femei s-a observat aceeași situație: 25,1 indice de masă corporală la burlăcițe și 25,6 la femeile căsătorite.

După ce se căsătoresc, oamenii tind să se îngrașe tot mai mult din cauza monotoniei care se instalează în cuplu și a lipsei exercițiilor fizice. Cu toate acestea, același studiu dezvăluie faptul că oamenii mănâncă mai sănătos după ce se căsătoresc decât înainte.

dragostea 4

Un alt studiu asemănător a apărut în „Families, Systems and Health”, în care se spune că bărbații se îngrașă mai mult decât femeile după ce se căsătoresc. 25% dintre bărbații căsătoriți au șanse sporite de a deveni obezi imediat după ce își legalizează relația. De asemenea, 60% dintre bărbații din Marea Britanie au devenit supraponderali la câteva luni de la momentul cununiei civile și religioase. Procentul este ceva mai mic în cazul femeilor, și anume 40%.

După toate aceste studii este clar: Dragostea chiar ține și de farfurie!

Sursa foto: studiodizon.com, sodahead.com

 

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top