Connect with us

Stil

Femeile care au nascut mai multi copii s-ar putea pensiona mai devreme!

Un membru al Partidului Social Deomocrat propune ca femeile care au nascut 3 copii sa iasa la pensie cu un an mai devreme, iar cele care au nascut patru copii sa iasa la pensie mai repede cu doi ani.

In legea precedenta a pensiilor era un articol care spunea ca femeile care au realizat un stagiu complet de cotizare si care au nascut cel putin 3 copii pe care i-au crescut pana la varsta de 10 ani sa aiba o reducere a varstei standard de pensionare cu un an pentru trei copii si cu doi ani pentru 4 sau mai multi copii.

La acel moment, articolul fusese introdus de Adrian Nastase, care „a inteles ca femeile in perioada anterioara anului 1990 aveau dreptul la concediu pre-natal si post-natal, insumand doar 126 de zile si nu existau posibilitati legale de avort, iar metodele de contraceptie erau limitate”, a scris senatorul Trifon Belacurencu pe blogul lui.

Atunci cand a fost vorba sa fie adoptata noua lege a pensiilor (nr. 263/2010), guvernul Boc a eliminat acest articol, iar Trifon Belacurencu spune ca in acel moment s-a creat o discriminare intre persoanele care au beneficiat de legislatia anterioara si cele care nu au mai beneficiat de avantaj.

„Am incredere ca aceasta propunere va fi sustinuta de colegi”, a concluzionat Belacurencu.

Sursa foto: Shutterstock

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top