Connect with us
Romania-22092015

Stil

FOTO: Imagini cu cele mai mari dezastre ecologice din Romania

Chiar daca poate parea greu de crezut, Romania a fost si ea supusa de-a lungul timpului unor dezastre ecologice de mari proportii.

Chiar daca avem o tara frumoasa, cu peisaje pitoresti si locuri care iti taie rasuflarea, Romania a fost si ea viztima catorva dezastre ecologice.

Este adevarat ca ne bucuram de zone geografice superbe: Marea Neagra, Delta Dunarii, satele noastre si chiar orasele pline de istorie sunt doar cateva dintre atractiile turistilor straini care vin sa ne viziteze tara.

Cu toate acestea statisticile spun ca Romania este a doua cea mai poluanta tara din intreaga Uniune Europeana, potrivit unui raport al Health and Environment Alliance. Singura tara care produce mai mult rau mediului inconjurator decat tara noastra este Polonia. Iata care sunt cele mai poluate zone din Romania!

1. Depozitul de cenusa de la Turceni

Sursa foto: totb.ro

Sursa foto: totb.ro

In luna decembrie a anului 2013 viata localnicilor din zona Submaidane din Turceni a luat o intorsatura tragica. In acea cumplita zi, apa cu cenusă provenita din depozitul centralei pe carbuni Turceni s-a revarsat pe 15 hectare de teren agricol, sar si peste 10 locuinte.

Atunci cenusa a intrat in casele oamenilor, in gradini si in fantani. Cenusa a fost curatat doar partial, iar oamenii traiesc inca intr-un adevarat cosmar toxic. Cazurile de cancer din zona s-au dublat, agricultura este la pamant, iar oamenii sunt disperati.

2. Dezastrul de la Certej

Sursa foto: misatv.ro

Sursa foto: misatv.ro

CITESTE SI: POVESTEA NESTIUTA A CELOR MAI MARI NAUFRAGII DIN ISTORIA MARITIMA

In dimineata zilei de 30 octombrie a anului 1971, aproape 100 de oameni au murit la Certej, in judetul Hunedoara, imediat dupa ce digul iazului de decantare aflat la marginea localitatii s-a rupt. In acel cumplit eveniment namolul toxic a inghitit aproape un intreg cartier.

In acea zi neagra, peste 300.000 de metri cubi de steril au ingropat totul in drumul lor, in doar 15 minute. Nimeni nu se astepta la un dezastru de asemenea proportii, mai ales ca fisura din dig s-a produs neasteptat si toata lumea a fost luata prin surprindere.

3. Acoperirea satului Geamana

Sursa foto: lataifas.ro

Sursa foto: lataifas.ro

Raurile pline cu steril acopera un intreg sat din Muntii Apuseni. In anul 2011, satul Geamana a fost ras de pe fata pamantului in urma inundarii cu reziduri de la exploatarea de la Rosia Poieni.

In urma acestui cumplit dezastru ecologic au disparut case, o mare parte din ceea ce era biserica satului, terenuri agricole intregi, pana si cimitirul satului. Compania Cupru Min a dat la inceput asigurari ca lacul de decantare este unul sigur si ca nu poate produce poluarea mediului inconjurator. Asta pentru ca mai tarziu sa trebuiasca sa stramute locuitorii intregului sat din apropiere.

Cat de grave ti se par aceste dezastre ecologice din Romnaia?

Sursa foto: travelwithasmile.net

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Stil

To Top