Iată care sunt diferențele între piperul alb și cel negru

09.11.2014
Iată care sunt diferențele între piperul alb și cel negru

Aât piperul alb, cât și cel negru, sunt ingrediente comune în fiecare bucătărie. Dacă ești de părere că se diferențiază doar prin culoare, te înșeli. În general utilizăm mai mult piperul negru, dar dacă l-am folosi și pe cel alb mai des care ar fi diferența? Iată cele mai importante aspecte care desebesc aceste două condimente!

1. Diferențe de procesare. Atât piperul alb, cât și cel negru, sunt fructe ale plantei Piper Nigrum, care se găsește în Africa de Sud. Aceste două tipuri de piper diferă prin modul în care au fost procesate. Boabele de negre sunt culese atunci când sunt aproape coapte și se usucă la soare. Acest proces formează stratul negru de la exterior. Pe de cealaltă parte, boabele albe sunt lăsate să se coacă pe plantă, iar apoi sunt așezate în pungi cu apă pentru câteva zile, în scopul de a se forma un strat exterior moale. Abia apoi sunt expuse la soare, pentru a se usca.

2. Diferențe de aromă. Piperul negru și cel alb se înrudesc în anumite privințe, dar diferența de aromă îndepărtează aceste două condimente cu adevărat. Piperul negru este mult mai puternic decât cel alb, care este foarte subtil.

CITEȘTE ȘI: 5 LUCRURI PE CARE NU LE ȘTII DESPRE FISTIC

3. Conținutul de uleiuri esențiale. Este dovedit că piperul negru este mult bogat în uleiuri esențiale (aproximativ 3% din compoziție), față de piperul alb.

4. Întrebuințările medicinale. Piperul alb este folosit în terapii ayurvedice antice și se utilizează în tratamentul artritei, a malariei, constipației și a durerilor articulare. De asemenea, este benefic în tratarea intoxicațiilor alimentare, a greții și a holerei. Este utilizat pe o scară mult mai largă decât piperul negru.

5. Alergii. S-a demonstrat că persoanele alergice la piper ca un întreg, reacționează mai rău la piperul negru. Acest lucru se datorează în primul rând faptului că piperul alb reprezintă semințele plantei, în timp ce piperul negru este fructul întreg. Boabele negre sunt mai intense și provoacă alergii mai puternice.

Știați că există aceste deosebiri?