Connect with us
soia

Stil

Iată ce efecte secundare poate avea laptele de soia

Laptele de soia este cunoscut pentru beneficiile pe care le aduce organismului și poate fi un înlocuitor bun al produselor lactate. S-a dovedit științific că previne bolile de inimă și atenuează simptomele menopauzei. Cu toate acestea, o serie de studii au dovedit că utilizarea pe scară largă a laptelui de soia poate fi mai mult dăunătoare decât benefică pentru organismul uman. Iată ce efecte secundare poate avea consumul excesiv!

1. Crește nivelul de estrogen. Laptele de soia ajută la creșterea nivelului de estrogen din organism, fapt care îl transformă într-un remediu eficient pentru problemele post-menopauză. Cu toate acestea, el poate afecta producția normală de estrogen a organismului. Astfel poate crește riscul de cancer de sân și cancer de col uterin la femeile care nu au atins încă vârsta menopauzei.

CITEȘTE ȘI: ȘTIAI CĂ SMOCHINELE ADUC CU ELE ACESTE EFECTE SECUNDARE?

2. Probleme digestive. Cercetările au arătat că un consum excesiv de lapte de soia poate bloca producția de enzime digestive. Laptele de soia conține substanțe care inhibă digestia proteinelor, fapt care poate conduce la balonare și constipație.

3. Probleme cu sinusurile. Proteinele din laptele de soia care nu se digeră, tind să se transforme într-o mucoasă care se întinde pe intestine și încetinește procesul digestiv. Acest lucru poate afecta și modul de funcționare al sistemului respirator, deoarece această mucoasă tinde să acopere și tractul respirator, de asemenea. Dacă această situație continuă să persiste, se poate ajunge la răceli, astm și la sindromul colonului iritabil.

4. Absorbția zincului și a calciului. Lapte de soia conține acid fitic, care poate preveni absorbția de minerale esențiale, cum ar fi magneziu, calciu, fier și zinc în organism.

5. Modifică funcțiile glandei tiroide. Laptele de soia conține substanțe care diminuează nivelul de iod din organism. Lipsa de iod afectează buna funcționare a glandei tiroide.

Laptele de soia este benfic pentru organism atunci când este consumat cu măsură, așa că limitați-vă și înlocuiți-l din când în când cu alte produse, cum ar fi laptele de migdale.

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top