„Infidelitatea și fericirea sunt genetice”

27.02.2015
„Infidelitatea și fericirea sunt genetice”

Genele ne influențează puternic dezvoltarea, susține medicul Jorge Dutto în cartea sa. Acesta scrie că secvențele ADN-ului uman sunt responsabile în mare măsură de comportamentul nostru, aici incluzând stările de fericire sau de tristețe și tentația de a fi infideli.

Dacă nimeni nu a găsit încă formula fericirii, Dutto susține că există două gene care sunt responsabile cu fericirea. Una dintre aceste gene este o genă în totalitate feminină, ceea ce l-a surprins pe autorul cărții „Genetica. Cum ne poate schimba viața”. Cele două gene cu pricina se numesc SLC6A4 și MAOA, cea din urmă fiind cunoscută și sub denumirea de genă a fericirii feminine.

Medicul afirmă că asta nu înseamnă că trăim ca și cum am fi programați genetic pe un calculator și că fericirea poate varia în funcție de fluctuațiile genelor noastre și de experiențele pe care le avem în viață.

Medicul mai spune că și infidelitatea este genetică, dar nu vrea să scuze persoanele infidele susținând că este normal acest comportament pentru că este genetic. Gena DRD4 este asociată cu promiscuitatea și infidelitatea, susține Dutto.

Dutto mai precizează că încă nu s-a stabilit dacă sentimentul de culpă poate fi instalat genetic, după ce o persoană realizează că a făcut o greșeală fiind infidelă. Gena DRD4 este asociată cu mai multe comportamente sexuale, printre care și flirtul sau diferite fetișuri sexuale asociate cu infidelitatea.