Iată de ce ar trebui să râzi mai mult

26.02.2015
Iată de ce ar trebui să râzi mai mult

Zâmbetul și râsul acționează ca un lifting facial, iar studiile arată că persoanele care râd mult arată mult mai tinere. Aceste două mișcări activează circulația la nivelul feței și lucrează mușchii  din această zonă. Totodată, râsul are un efect direct asupra inimii. Acesta calmează și relaxează corpul și mintea și previne apariția bolilor de inimă. Studiile arată că ritmul cardiac este ușor crescut atunci când nu zâmbești.

Atunci când zâmbești și râzi creierul eliberează endorfine. Acestea sunt chimicale care îți îmbunătățesc starea de spirit. Chiar și atunci când zâmbetul tău este fals, simpla acțiune a mușchilor faciali te ajută să te calmezi și să reduci considerabil stresul. Stresul este o problemă comună în zilele noastre, care ne afectează organismul din toate punctele de vedere. Pe lângă meditație, yoga și vitamine, zâmbetul este calea ideală de a combate stresul cotidian.

Studiile arată că râsul crește productivitatea și încurajează încrederea în propria persoană. Oamenii înclină să aibă încredere mai mare într-o persoană care zâmbește des și care este pozitivă. În mediile de lucru, încrederea este esențială pentru sporirea productivității și a lucrului în echipă. Râsul și pozitivitatea te vor ajuta să dai mai mult randament la locul de muncă.

Râsul este un analgezic natural, deoarece ajută la eliberea serotoninei și a endorfinelor. Endorfinele nu ajută numai la îmbunătățirea stării de spirit  și reduce stresul, dar acționează și ca analgezice naturale. Zâmbind mai des, vei reuși să combați durerile minore și să ai un tonus general mult mai bun. În timp de râzi corpul tău se relaxează, ceea ce stimulează buna funcționare a sistemului imunitar și nu numai. Pe lângă asta, studiile arată că persoanele care râd mai des trăiesc mai mult.